Небезпечні розваги підлітків на занедбаних будівлях Запоріжжя: що розповіли фахівці

Любов дітей та підлітків до занедбаних будівель можна пояснити кількома причинами — жага до всього таємного і невідомого, “оригінальні” фотосесії та відеозйомки, або ж просто бажання відсидітись подалі від стороннього ока. Але такі забавки можуть мати фатальні наслідки.

“Перша небезпека — це уламки, якщо тягнути за уламок, може обвалитися вся споруда. Друга проблема це, звісно, горючі речовини. Зазвичай вони беруться такою плівкою, і звісно, якщо з’являється там вогонь, це може спричинити загоряння всієї споруди. По-третє, це ненадійні перила, сходи, опори, підопори”, – зазначила старша інспекторка з особливих доручень Управління патрульної поліції в Запорізькій області Каріна Петрух.

Аби убезпечити дитину від прогулянок сумнівними місцями – не можна просто замкнути її в кімнаті. Це – не вихід, запевняють у патрульній поліції. Радять – говорити з дітьми та пояснювати усі небезпеки, які можуть чатувати у таких місцях.

“По-перше, я вважаю, те, що можна зробити тут і зараз — це провести бесіду зі своєю дитиною та пояснити, чому знаходження в покинутій будівлі є небезпечним, і навчити свою дитину казати “ні”. Наприклад, якщо її однолітки або друзі кличуть подивитись, що знаходиться на будівництві, або зробити фотосесію, або просто пограти чи зробити якийсь квест”, – додала Каріна Петрух.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/nebezpechni-rozvagi-pidlitkiv-na-zanedbanih-budivljah-zaporizhzhja-shho-rozpovili-fahivci/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nebezpechni-rozvagi-pidlitkiv-na-zanedbanih-budivljah-zaporizhzhja-shho-rozpovili-fahivci

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top