У багатоповерхівці Запоріжжя спалахнула пожежа: рятувальники евакуювали близько 100 мешканців

За інформацією ГУ ДСНС у Запорізькій області, 2 серпня у багатоповерховому будинку на вулиці Сержанта Медвєдєва спалахнула пожежа. Ще до приїзду рятувальників мешканці почали самостійно покидати будівлю.

Складність гасіння полягала в тому, що вогонь швидко поширювався, тому що дах знаходився в стадії ремонту і напередодні там заготовили у великій кількості будівельні матеріали, в тому числі й легкозаймисті. Жертв та постраждалих серед жителів будинку немає. Рятувальники евакуювали близько сотні людей, їх тимчасово розселять у гуртожитку педагогічного коледжу.

IMG_0672_result.JPGIMG_0672_result.JPG

“Гасіння пожежі відбувалося у двох напрямках: перший – ліквідація загоряння на даху, де було залучено 7 пожежних стволів, з них 2 лафетні; другий – захист квартир на четвертому поверсі, де було залучено 4 пожежні стволи”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

Загалом над гасінням пожежі впродовж 2,5 год. працювали 60 рятувальників і 15 одиниць техніки. Наразі причина пожежі встановлюється. Втім, вже відкрили кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки). Правоохоронці встановили, що у день пожежі підприємство-підрядник проводило ремонтні роботи даху цього будинку.

IMG_0909_result.JPGIMG_0909_result.JPG

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/u-bagatopoverhivci-zaporizhzhja-spalahnula-pozhezha-rjatuvalniki-evakujuvali-blizko-100-meshkanciv/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=u-bagatopoverhivci-zaporizhzhja-spalahnula-pozhezha-rjatuvalniki-evakujuvali-blizko-100-meshkanciv

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top