Турбуємось про довкілля разом: навіщо потрібно сортування в МакДональдз
Общество
Сегодня 11:38
Не такі вже «одноразові»: на що перетворюють стаканчики в МакДональдз — фото
Вже кілька років поспіль МакДональдз впроваджує рішення, що допомагають позитивно впливати на навколишнє середовище: змінює пакування, мінімізує використання пластику та закликає відвідувачів ресторанів сортувати та віддавати відходи на переробку.
Тут відчувають відповідальність за збереження довкілля, відтак минулого року компанія ініціювала тестову програму із сортування відходів у залах ресторанів, а вже у липні цього року сортувальні станції встановили у закладах МакДональдз по всій Україні (окрім закладів, розташованих на фудкортах у ТРЦ).
Ідеальна формула сортування
Майже 10 тисяч працівників ресторанів по всій країні вже пройшли спеціальне навчання і тепер допомагають відвідувачам правильно сортувати у залах. Щоб знайти «ідеальну формулу» сортування, було протестовано понад 20 прототипів станцій. На даний момент у ресторанах МакДональдз встановлено спеціальні сортувальні станції з 5 відповідними фракціями для розділення відходів на папір, пластик, паперові стакани, рідину та інше.
Компанія співпрацює з 30 партнерами по всій Україні, які займаються логістикою, збором, перевезенням, досортуванням та передачею на переробку відходів. Одна з найважливіших функцій кругової роботи з відходами — це створення попиту на продукцію із вторсировини: так, щоб компанії хотіли віддавати відходи на переробку, а інші мали змогу продавати речі з переробленої сировини. Основна мета МакДональдз — не лише вибудовувати систему екопартнерства в країні, але й популяризувати культуру сортування серед українців.
Використані стакани для напоїв — у пакети для замовлень
Чи знали ви, що МакДональдз переробляє використані стакани для напоїв у фірмові пакети для замовлень “на виніс” та доставки? Незважаючи на те, що паперові стакани для напоїв вважаються складним продуктом для переробки, компанії вдалось знайти партнерів та розпочати замкнений цикл виробництва.
Так паперові стакани, що використовуються для холодних і гарячих напоїв, отримують друге життя. Як це працює?
Після сортування до відповідної фракції в залі ресторану, всі стакани забирають та досортовують партнери, щоб підготувати до переробки. Наприклад, стакани з Києва та області забирають в Обухівміськвторресурси, де їх ретельно досортовують та формують у величезні тюки і відправляють на Зміївську паперову фабрику (Харківська область), де здійснюється переробка усіх стаканів.
Вироблені зі 100% целюлози із сертифікованої сировини PEFC стаканчики на фабриці відділяють від поліетиленової плівки. Спочатку їх кидають у воду, щоб розм’якшити, а потім подрібнюють у гігантських гідророзбивачах, що дозволяє відділити паперову пульпу від шару поліетилену. Так стаканчики стають сировиною, з якої виготовляють папір у величезних рулонах. Далі рулони везуть на підприємство з виробництва паперових пакетів, де з паперу виготовляють фірмові пакети МакДональдз для доставки та замовлень “на виніс”.
Турбуємось про довкілля разом!
На сьогоднішній день в залах і на кухнях ресторанів було відсортовано та віддано на переробку 1 365 тон пакування.
В рамках глобального зобов’язання компанії щодо дбайливого використання природних ресурсів, до 2025 року МакДональдз планує повністю перейти на використання пакувальних матеріалів з поновлювальної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно.
Если Вы обнаружили ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter или эту кнопку Нашли ошибку
Поделиться
Отправить
Твитнуть
Источник: https://zp.vgorode.ua/news/obschestvo/a1172932-turbujemos-pro-dovkillja-razom-navishcho-potribno-sortuvannja-v-makdonaldz
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook