Запорізькі учасники АТО розповіли про що йшлося в бесіді з організаторами фестивалю

Ветеран АТО та засновник громадської організації «Запорізька обласна асоціація об’єднань ветеранів АТО/ООС» Андрій Хімічев розповів про що йшла мова під час спілкування з організаторами перенесеного фестивалю у Запоріжжі.

Ми вже повідомляли, що на Хортиці 28-29-го серпня мав би відбутись фестиваль Zound. Втім, його було перенесено. Організатори розповсюдили неправдиву інформацію про те, що до поліції надійшли погрози у зв’язку із заходом. Насправді ж жодних погроз не було — правоохоронці спростували цю інформацію. Натомість було проведено круглий стіл з організаторами за участі органів місцевого самоврядування, громадськими та ветеранськими організаціями,  родичами воїнів загиблих в зоні АТО/ООС.

Журналісти поспілкувались з учасником бесіди — Андрієм Хімічевим та дізнались про що говори.

«З організаторами заходу було проведено розмову, я особисто був присутній на ній. У цей день, 29-го серпня в день жалоби, який визнаний на державному рівні ми вшановуємо пам’ять загиблих бійців в Іловайбку. Якщо хтось забув — це було велике заагальноукраїнське горе, рана якого досі кровить. Ми віддаємо шану загиблих в Іловайському котлі захисників, а організатори хотіли, щоб того дня місто розважалось. Так скерувала міська влада. Нас, зокрема ветеранів АТО, обурило це.  Ми вимагали перенести захід, на 27-28 серпня. Так само ми не допустимо, щоб тут виступали виконавці, які співали для нашого ворога, розважали окупантів. Мова йде про гурт «Кис-Кис». Вони мали виступати на фестивалі, але СБУ тепер подбає, щоб подібна наволоч не сунулась до нас коштом того, що ми маємо таку владу в місті. Зазначу, що жодного тиску ні на кого не було, розмова проходила мирно. Утисків би ми не допустили, але були рішуче налаштовані, бо такі дії є аморальними.  Ми розцінили це як знущання з честі та пам’яті загиблих воїнів«, — висловився ветеран АТО.

Нині на своїй сторінці організатори  зазначають, що фестиваль відбудеться саме 27-28-го серпня. Не сприїдуть також «Кис-Кис». 

Довідка: День пам’яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента від 23.08.2019 «Про День пам’яті». з метою вшанування пам’яті загиблих бійців. Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizki-uchasnyky-ato-rozpovily-pro-shcho-yshlosia-v-besidi-z-orhanizatoramy-festyvaliu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top