Депутати облради не підтримали звернення до влади з вимогою збільшити видатки на субсидії

Депутати Запорізької обласної ради не підтримали звернення фракції «Європейська Солідарність» щодо спрощення системи перерахунку субсидій та надання їх більшій кількості громадян.

Сьогодні, 7 жовтня, під час продовження пленарного засідання сесії Запорізької обласної ради розпочатого 30 серпня, на розгляд депутатів фракція «Європейська Солідарність» подала важливе звернення до влади. Документ стосувався необхідності збільшення суми на субсидії в бюджеті країни на 2022 рік. Однак більшість депутатів з інших фракцій звернення проігнорували або проголосували проти нього:

«Проєкт рішення щодо звернення з приводу необхідності збільшення суми субсидій в бюджеті 2022 року та недопущення ускладнення процедури їх призначення не набрав необхідної кількості голосів. Що тут можна сказати? Нехай доля незахищених верств населення залишиться на совісті тих, хто не проголосував. Наша фракція дала 10 голосів «ЗА», — коментує голосування депутат фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій обласній раді Дмитро Траілін, який був автором звернення.

Варто зазначити, що проєкт пропонував центральній владі закласти в бюджет України на 2022 рік збільшений обсяг субсидій, аби полегшити фінансове навантаження на соціально незахищених громадян. Так, в останні роки обсяг субсидіювання було значно зменшено через ускладнений механізм оформлення.

Окрім того, було збільшено порогові значення та змінено деякі умови отримання субсидій, як то кількість заощаджень, розмір пенсій та доходів громадян. «Європейська Солідарність» пропонувала спростити умови та здійснити автоматичний перерахунок, направивши пакети документів колишнім субсидіантам поштою, аби запобігти чергам у відділах соцзахисту в умовах пандемії та сезонного загострення захворюваності.

Читайте також: На проспекті в Запоріжжі палали кіоски, — ФОТО

Источник: https://forpost.media/novosti/deputaty-oblrady-ne-pidtrymaly-zvernennia-do-vlady-z-vymohoiu-zbilshyty-vydatky-na-subsydii.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top