Запорізький центр татарської культури відзначив 25-ту річницю створення

Протягом четверті століття існування центру незмінною керівницею є його засновниця —Рахімя Сулейманівна Ахмерова.

“Двадцять п’ять років тому, день у день, ми, громадяни України татарського походження вирішили заснувати свій центр культури. Назвали його красивим ім’ям – «Алтин Ай» («Золота луна»). Щоб в полікультурному просторі України ми змогли заявити про себе, зберегти наші культурні традиції. Найголовніше – зберегти мову, зберегти культуру мого народу, зберегти історичну пам’ять”, – зазначила керівниця Запорізького центру татарської культури «Алтин Ай» Рахімя Ахмерова.

Робота недільної школи, участь в безлічі фестивалів та конкурсів, вивчення татарської мови та проведення наукової роботи — далеко не весь список діяльності центру “Алтин Ай”. За 25 років він виховав не один десяток свідомих представників татарської культури, які й сьогодні продовжують справу батьків та наставників.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/zaporizkij-centr-tatarskoi-kulturi-vidznachiv-25-tu-richnicju-stvorennja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zaporizkij-centr-tatarskoi-kulturi-vidznachiv-25-tu-richnicju-stvorennja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top