Металеві стелажні системи та їх характеристики

Конструктивні особливості та переваги при експлуатації

Металевий стелаж https://forstor.ua/ua/ca-stellazhi/metallicheskie-stellazhy/ складається з вертикальних опор або рам, а також горизонтальних перекладин. Це головні елементи всіх різновидів систем зберігання. Вони виготовляються з металу, тому характеризуються підвищеною міцністю до деформацій і вагових навантажень. До інших важливих переваг експлуатації металевих стелажів належать:

Простота складання. Монтаж повинні виконувати фахівці, що дозволить гарантувати безпеку експлуатації й цілісність вантажів. Здатність витримувати великі навантаження, що виключає ймовірність пошкодження товарів. Великий експлуатаційний ресурс. Стелажі з металу, навіть за умови їх експлуатації в неопалювальних приміщеннях, будуть служити дуже довго. Привабливий зовнішній вигляд, що дозволяє експлуатувати системи зберігання не тільки на складах, а й в офісах, супермаркетах або бібліотеках. Різноманіття варіантів виконання. Стелажі відрізняються конструкцією, розмірами, способами з’єднання та навіть величиною навантажень.

Металеві стелажі позбавлені недоліків, що робить їх найбільш популярним варіантом систем зберігання для облаштування складських приміщень тощо.

Види та характеристики

Розібратися з тим, що пропонують сучасні виробники металевих стелажів, потрібно перед вибором оптимального варіанту. Адже їх підбір ґрунтується на специфіці діяльності організації. Розрізняють такі види металевих стелажів:

поличні – підходять для складів, де зберігається різнотипна продукція. Вони не вимагають застосування спеціальної техніки та є найпоширенішими представниками конструкцій із широкою сферою експлуатації; фронтальні – призначені для зберігання товарів на піддонах. Відповідну назву отримали через здійснення завантаження й вивантаження палет з лицьового боку; набивні – економлять простір у приміщенні, забезпечуючи можливість розміщення великої кількості вантажів. Їх особливість в тому, що між відділами відсутній простір, а завантаження та вивантаження товарів відбуваються з бічної частини; мезоніни – конструкції, головна ціль яких полягає в максимально ефективному використанні простору складських приміщень, збільшенні корисної площі. Використовуються переважно в масштабних приміщеннях з високими стелями.

Вибираючи тип стелажів, важливо врахувати також їх технічні характеристики. Один із найважливіших параметрів – допустима величина навантаження.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/metalevi-stelazhni-sistemi-ta-ih-harakteristiki/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=metalevi-stelazhni-sistemi-ta-ih-harakteristiki

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top