Міністр внутрішніх справ повідомив, скільки кримінальних проваджень відкрили за підробні ковід-сертифікати

За словами Дениса Монастирського, в Україні працює 1200 бригад, які мають повноваження перевіряти ковід-сертифікати. Понад 800 кримінальних справ за підробні сертифікати відкрито за їх участі.

Про це повідомляє пресслужба ГУ НП в Запорізькій області.

«По всій Україні працює 1200 мобільних груп, які мають повноваження перевірити справжність сертифікату про завершення курсу вакцинації. До мобільних груп входять не лише поліцейські, але й Держспоживслужба. Та навіть медики можуть перевірити справжність такого документу. Бувають випадки, коли і медики торгують такими підробками. Наприклад, правоохоронці проводять контрольні закупки, щоб виявити шахраїв серед медичного персоналу», — сказав Денис Монастирський.

За словами очільника міністерства, варто памятати, що ніякий штраф не покриє реальну шкоду, якщо людина з підробним сертифікатом заразить десятки людей.

Він також розповів, що кіберполіція доповідає про часті випадки банального шахрайства, коли у людей виманювали кошти за підробний документ, а взамін нічоо не надсилали. А от прикордонники розповідають, що часто підробки виготовляють у фотошопі, що легко розпізнається ними.

«Поліцейські, коли роблять громадянам зауваження і просять дотримуватися режиму, часто отримують питання від людей, чи самі правоохоронці провакциновані. Мушу сказати, що понад 70% особового складу МВС отримали дві дози вакцини. Тому, ми плануємо ввести певні значки для поліцейських, які б підтверджували цей факт», — сказав очільник правоохоронного відомства.

Поліція повідомляє, що в Запоріжжі впродовж минулого тижня поліція розпочала понад 80 кримінальних проваджень за фактами підроблень COVID-документів.

Читайте також: В Запоріжжі вночі палало поле за житловими будинками

Источник: https://forpost.media/novosti/ministr-vnutrishnikh-sprav-povidomyv-skilky-kryminalnykh-provadzhen-vidkryly-za-pidrobni-kovid-sertyfikaty.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top