З наступного тижня деяких запоріжців не допустять до роботи: залишилось кілька днів, щоб зробити щеплення

Запоріжцям нагадують, що варто нарощувати темпи вакцинації, адже на сьогодні щеплення — це єдиний спосіб зупинити поширення хвороби.

У Запоріжжі показники вакцинації почали зростати. Зокрема, вчора зроблено понад 16 тисяч щеплень. Але цього не достатньо. Аби зупинити пандемію – 70% дорослого населення має бути вакциновано.

На сьогодні на території Запорізької області та в обласному центрі діють обмеження для проїзду у громадському транспорті. Держпродспоживслужба та Національна поліція проводять перевірки серед пасажирів – тих, хто користується громадським транспортом без сертифікату вакцинації, ПЛР тесту або інших довільних документів, штрафують на 17 тисяч гривень.

А вже з 8-го листопада окремі групи професій можуть бути відсторонені від роботи через відсутність ковідних документів. У запоріжців є ще цей тиждень, щоб зробити щеплення.

Наприклад, у Запорізькій облдержадміністрації вакциновано 95% працівників. У райдержадміністраціях — 87-92%. Проте у Запорізькій області  на деяких територіях показник вакцинованих серед них складає лише 20%.

Для зручності запоріжців робота центрів імунізації подовжена до 20.00. Крім цього, є можливість викликати мобільну бригаду на робоче місце, для щеплення колективу, повідомляє Департамент культури та інформаційної політики облдержадміністрації.

Источник: https://forpost.media/novosti/z-nastupnoho-tyzhnia-deiakykh-zaporizhtsiv-ne-dopustiat-do-roboty-zalyshylos-kilka-dniv-shchob-zrobyty-shcheplennia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top