Газове Ельдорадо: чи може Приазов‘я стати постачальником блакитного палива

Околиці села Чкалове. Тут знаходяться фермерські угіддя та поля. А також ціла мережа газових свердловин, розвіданих на початку минулого століття. Щойно стало відомо про поклади газу в Приазов’ї, заговорили і про його промисловий видобуток.

На території Приазов’я є місця, де газ виходить на поверхню і горить постійно.Таких свердловин на території громади декілька. Саме ж газове родовище займає більшу частину колишнього Приазовського району. Торік під час аукціону ліцензію на розробку та видобуток родовища купила полтавська компанія під назвою “Петролеум”. Робіт жодних не проводила. Натомість, стала власником не тільки надр, але й приазовської землі.

На сьогодні невідомо, чи вдасться мешканцям Чкалового та навколишніх сіл розпоряджатися своєю землею. Таке ж відкрите питання — як довго більше ніж 2 мільярди кубів приазовського газу чекатимуть видобутку?

Источник: https://tv5.zp.ua/news/gazove-eldorado-chi-mozhe-priazov-ja-stati-postachalnikom-blakitnogo-paliva/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gazove-eldorado-chi-mozhe-priazov-ja-stati-postachalnikom-blakitnogo-paliva

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top