У Запоріжжі з’явиться особливий притулок для дітей. ФОТО

У Запоріжжі триває реконструкція приміщень по пр. Інженера Преображенського, 3, де буде облаштовано відділення для термінового влаштування дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Раніше за цією адресою знаходився дитячих садок. Потім частину будівлі перепрофілювали під квартири для дитячих будинків сімейного типу. Друга частина будівлі залишалась нежитловою.

Зважаючи на потребу термінового влаштування дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, наприклад, втратили батьків, зазнали насильства в родині чи щось інше, було прийняте рішення створити на базі міського Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» окреме відділення, куди можна було б терміново влаштувати таких дітей.

Проєкт реконструкції приміщення було розроблено ще минулого року. Роботи розбили на три етапи. Цього року була виконана перша черга робіт. В будівлі провели демонтажні роботи – зняли стару покрівлю, вікна, двері, металеві сходи та поручні. Також підрядники майже повністю завершили монтаж нової покрівлі та водостічної системи, утеплення фасаду й цоколю, замінили двері та вікна.

Другий етап реконструкції, який планується розпочати наступного року, включатиме внутрішні роботи. Буде збудовано харчоблок, медпункт, ігрова та навчальна кімнати, місце для відпочинку та для індивідуальних занять дітей з логопедом, кімнати для проживання дітей, спортивний зал. Після реконструкції всередині будівлі відділення вже зможе приймати дітей.

Источник: https://forpost.media/obshhestvo/u-zaporizhzhi-z-iavytsia-osoblyvyy-prytulok-dlia-ditey-foto.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top