В Запоріжжі ініціюють декомунізацію пам’ятника в Олександрівському районі

Декомунізація в Україні стартувала шість років тому. Українські парламентарі засудили комуністичний режим та заборонили пропаганду комуністичної ідеології. Під декомунізацію потрапили численні назви вулиць, парків, скверів, які містили імена керівників компартії, героїв радянського союзу, або працівників органів держбезпеки.

Під час декомунізації в Запоріжжі багато вулиць отримали свої історичні назви або були перейменовані на честь Героїв російсько-української війни та борців за незалежність України. Проте, в Олександрівському районі лишився пам’ятник, про який забули. Розташований він в сквері, що нині має назву Платонівський, а раніше називався «Чекістів». Мова йде про пам’ятник «Чекістам-десантникам групи Шепеля В.П.»

До Українського інституту національної пам’яті направлено депутатський запит від депутатів «Європейської Солідарності» щодо визначення цінності з естетичного, історичного, архітектурного, наукового чи художнього погляду цього об’єкту для Запоріжжя. Наразі, є обґрунтована впевненість, що такий символ тоталітарної епохи підлягає демонтажу.

В сквері Платонівському вже цієї неділі до Дня десантно-штурмових військ ЗСУ депутатами «Європейської Солідарності» буде висаджено алею, яка стане місцем вшанування воїнів-десантників, що захищали Україну.

Читайте також: Батьки запорізьких школярів вийшли на мітинг. ФОТО

Источник: https://forpost.media/novosti/v-zaporizhzhi-initsiiuiut-dekomunizatsiiu-pam-iatnyka-v-oleksandrivskomu-rayoni.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top