У Запоріжжі діти старше 12 років можуть щепитися від COVID

У Запорізькій області навіть у вихідні продовжується кампанія з вакцинації. За суботу та неділю проведено 4996 щеплень. Першу дозу отримали 1618 осіб, другу – 3378.

Про це повідомили у Департаменті культури та інформаційної політики облдержадміністрації.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич, всього з початку вакцинальної кампанії  щеплено 569289 осіб, в тому числі  закінчили вакцинацію – 506272 людини.

Також запоріжцям розповіли, як  вакцинувати дітей віком 12+ проти COVID-19. За інформацією МОЗ, в Україні діти від 12 років можуть щепитися від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Для того, щоб щепити від коронавірусної хвороби дитину віком від 12 років, необхідно надати довідку форми 063/о -карта профілактичних щеплень, що підтверджує наявність у неї всіх рутинних щеплень згідно з Національним календарем щеплень. Цю довідку можна отримати в амбулаторії центру первинної медико-санітарної допомоги за місцем спостереження дитини або ж у педіатра чи сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, — розповів Олексій Кулинич.

У разі втрати карти профілактичних щеплень батькам необхідно звернутися до дільничного педіатра або до сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, і  карту профілактичних щеплень буде поновлено.  Спеціалісти наголошують, якщо дитина не отримала всіх необхідних рутинних щеплень та не має протипоказань до них, то вона має зробити ці щеплення і після цього матиме можливість вакцинуватися проти COVID-19.

Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, передусім, США,  Канада, Австралія, Японія, країни ЄС тощо.

Читайте також: Запоріжці можуть скористатися послугами «муніципальної няні»: хто має право на допомогу

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/obshhestvo/u-zaporizhzhi-dity-starshe-12-rokiv-mozhut-shchepytysia-vid-covid.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top