Запоріжжя не може бути без НАТО, але депутати знов не змогли скасувати скандальне рішення 15-річної давнини

Сьогодні, 22 грудня, під час засідання сесії Запорізької міської ради депутати знову не підтримали ініціативу «Європейської Солідарності» скасувати рішення, згідно якого Запоріжжя досі офіційно залишається «територією без НАТО».

Нагадаємо, це питання депутати не змогли також розв’язати і на попередньому засіданні сесії 24 листопада цього року.

Тому досі чинним є рішення Запорізької міської ради №16 від 05.07.2006 «Про проголошення території міста Запоріжжя – територією без НАТО». Депутатська фракція «Європейська Солідарність» сьогодні ще раз винесла пропозицію щодо скасування цього суперечливого рішення минулих років. Але голосування за проєкт рішення від фракції ЄС знову провалене.

—          Завдяки жителям міста, обравшим в міськраду депутатів з партії Шарія та ОПЗЖ, наше місто залишається таким, що й досі декларує: «Запоріжжя — теріторія без НАТО». Тобто голосування за проєкт рішення від фракції ЄС знову провалене. Маючі на кордонах скупчення ворожих військ та війну восьмий рік, вони волають про миролюбність та позаблоковий статус України. Який вселенський сором!, — відзначила керівниця волонтерського центру «Солдатський привал» Галина Гончаренко.

Відзначимо, що рішення 15-річної давнини було прийняте не в межах компетенції міської ради і на даний час суперечить Конституції та іншим законодавчим актам України. Нагадаємо, у 2019 році Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)». Ініціював ухвалення Закону п’ятий Президент України Петро Порошенко.

Закон передбачає незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору та можливість в 2023 році подати заявку на членство в Євросоюзі. Влітку 2021 року Кабмін розпочав формування національної системи переходу сектору безпеки і оборони на стандарти НАТО.

Проте запорізькі депутати, на жаль, вже вкотре не змогли скасувати скандальне та суперечливе рішення 15-річної давнини.

Читайте також: Запоріжжя без НАТО: депутати міськради не скасували скандальне рішення минулих років

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/glavnoe/zaporizhzhia-ne-mozhe-buty-bez-nato-ale-deputaty-znov-ne-zmohly-skasuvaty-skandalne-rishennia-15-richnoi-davnyny.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top