Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.У яких випадках можуть призвати чоловіків з 18-ти років: відповідь…“росія забрала можливість спілкуватися з сім’єю”: історія хлопця з МелітополяРосійському міністерству охорони здоров’я передали в підпорядкування українські захоплені курорти:…Загарбники застосували авіацію по трьом населеним пунктам Запорізької області, —…Навіщо Казахстан передав США одне з найбільших родовищ рідкісноземельних металівДонька Олени Мозгової зробила камінгаут і показала свою обраницюМешканці Степногірська отримали гуманітарну допомогу від Українського Червоного ХрестаЗапорізькі підземні школи: одночасно будують шість, найближчим часом розпочнуть зводити…Особливості та перспективи дистанційної роботи бухгалтераУ повітрі Запоріжжя зафіксували перевищення 4-х забруднювальних речовин

Запоріжців попереджають про загрозу ботулізму: як уникнути зараження

Напередодні новорічних свят запоріжців попереджають про загрозу отруєння. Також запоріжцям дають поради, як не захворіти на ботулізм та як зробити святковий стіл безпечним для родини.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області за 10 місяців 2021 року в Україні на ботулізм захворіли 66 людей, з них 9 померли.

У більшості випадків причиною отруєнь стало вживання риби  домашнього приготування або придбаної у невідомих осіб в місцях стихійної торгівлі, м’ясних консервів домашнього приготування, овочевих та грибних консервів. В Запорізькій області було зареєстровано 3 випадки з 5 потерпілими. Нажаль, двох жителів області спасти не вдалося.

Першими симптомами захворювання є: порушення зору; сильно виражена сухість у роті; важко говорити (голос стає тихим або пропадає); підвищена стомлюваність, м’язова слабкість; запаморочення; короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, послаблення випорожнень), які найчастіше виникають через 12-24 годин після вживання зараженої їжі.

Зазвичай, у більшості випадків можна уникнути отруєння, якщо дотримуватися кількох правил.

Не треба вживати вміст консервів з пом’ятих, тріснувших, вздутих та в цілому пошкоджених банок.

Не можна вживати консервований продукт, що змінив колір на невластивий, з наявністю помутніння рідини та випадіння осаду.

Потрібно уникати споживання в’яленої, солоної, консервованої риби, та м’ясних консервів, в першу чергу домашнього виробництва.

Не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі, без заводського маркування та супровідних документів, які б підтвердили  якість та безпечність харчового продукту. Також доцільно відмовитись від  споживання продуктів, умови зберігання та транспортування яких могли бути не дотримані належним чином. Важливим чинником отруєнь, на який слід звернути увагу при купівлі товару, виступають терміни придатності продукту та цілісність упаковки.

Читайте також: На оздоровчій базі курорту Запорізької області масове отруєння, серед постраждалих діти

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/glavnoe/zaporizhtsiv-poperedzhaiut-pro-zahrozu-botulizmu-iak-unyknuty-zarazhennia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top