У мешканця Запоріжжя двоє рекетирів вимагали 5 тисяч доларів

Погрожуючи застосуванням фізичного насильства, двоє молодиків вимагали у запорожця виплати 5 тисяч доларів під приводом врегулювання нібито проблемних ситуацій з представниками кримінального середовища міста.
За інформацією відділу комунікації поліції Запорізької області, співробітники карного розшуку провели низку санкціонованих обшуків у рамках кримінального провадження за ознаками ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу «Вимагання».

Під час слідства встановлено, що в червні цього року у Запоріжжі місцеві мешканці, 1976 та 1988 років народження за попередньою змовою вимагали у 38-річного містянина 5 тисяч доларів за нібито врегулювання його проблем з представниками кримінального середовища. Гроші вимагали із застосуванням  психологічного насильства, погрожуючи фізичною розправою відносно потерпілого та його рідних.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські та сім-картки, а також марихуану.

23 грудня двом раніше не судимим молодикам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 189 КК (Вимагання). Санкція інкримінованої  статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: В Запорізькому супермаркеті жінці пропонували двічі оплатити товар

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/novosti/u-meshkantsia-zaporizhzhia-dvoie-reketyriv-vymahaly-5-tysiach-dolariv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top