Безробітні запоріжці можуть отримати безпроцентний кредит на відкриття бізнесу

З січня 2022 року безробітні малозабезпечені українці можуть отримати кредит із державного бюджету для відкриття власного бізнесу. Кошти платників податків надаватимуться в рамках нової програми «Рука допомоги».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

На реалізацію програми у держбюджеті на 2022 рік передбачено близько 100 млн грн.

Безвідсотковий кредит до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) зможе використовуватись лише для оплати рахунків на придбання необхідного для започаткування власної справи обладнання та матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності кредит треба повернути. Сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків і єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати кредит не буде потрібно.

Для отримання кредиту слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

Читайте також: Запорізькі підприємці ховаються від карантинних перевірок

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/novosti/bezrobitni-zaporizhtsi-mozhut-otrymaty-bezprotsentnyy-kredyt-na-vidkryttia-biznesu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top