Команда з Запоріжжя стартувала на ралі у Монте-Карло

Сьогодні, 31 січня об 11:25 на перегонах Rallye Monte-Carlo Classic стартували українські екіпажі, серед яких є і запорізький.

Як повідомляє медіаменеджерка запорізького екіпажу Monte Carlo Rally Марина Моісеєнко, зранку 30 січня чотири із семи українських команд дісталися французького міста Валанс. Серед них і представники Запоріжжя Роман Щипков та Олексій Бурбак. До місця призначення вони приїхали на своєму автомобілі ЗАЗ, на якому й змагатимуться у перегонах.

За словами пілота Романа Щипкова, команда спочатку проїхала приблизно 900 км Україною. А в місті Берегово, що на Закарпатті, перетнула кордон та подолала ще близько 1800 км. Він розповів, що значних перешкод на шляху не траплялось.

Запорізька команда стартувала на Rallye Monte-Carlo Classic

«Запобіжник змінили, десь щось підчистили. Колеса різні пробували варіанти за тиском, тому у нас ця поїздка пройшла з користю. А вночі ми уже були на такому дуже цікавому серпантині, де йшов сніг, де була ожеледиця і ми перевірили свої фари та «резину», все достатньо добре. Подивимося, як воно покаже себе на перегонах», — зазначив керівник української команди Роман Щипков.

У неділю автомобілі українських екіпажів пройшли технічну комісію та реєстрацію. Також на них встановили GPS-трекери для відстеження пересування на маршруті понад 400 км.

Запорізька команда стартувала на Rallye Monte-Carlo Classic

Учасники змагань стартують за температури вище нуля градусів, але пізніше проїжджатимуть через гірську місцевість, де є висока імовірність снігопаду та ожеледиці.

Окрім представників із Запоріжжя, від України в ралі беруть участь команди із Києва, Чернівців, Львова та Тернополя. Усі вони представлені в категорії автомобілів 1950-1960 років випуску.

Нагадаємо, вперше за 111-річну історію Rallye Monte-Carlo Classique у ньому візьме участь українська команда. Екіпажі із п’яти міст України на “Запорожцях” вийдуть на гірські траси Франції та Монако.

Фото: Марина Моісеєнко

Читайте також:  Що загрожує запорізькому депутату за «хмільну» ДТП, яка призвела до тяжких наслідків. Фото

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/glavnoe/komanda-z-zaporizhzhia-startuvala-na-rali-u-monte-karlo.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top