Страва бідних і королів: як у Запоріжжі готують піцу

Три століття тому, коли у Неаполі відкрилась перша піцерія, піца була стравою для бідних, тісто вимішували ногами. Тепер виключно вручну. Тісто італійці формують у кульки і залишають відпочивати в середньому на 8 годин.

Замість качалки – спецмашина, яка робить тісто ідеально тонким — зо 3 мм.Основу піцайоло змащує соусом і викладає начинку. Незмінний інгредієнт піци по-італійськи — моцарелла. Додає іще гриби, шинку, бекон, перець, салямі, мисливські ковбаски й оливки.

Їсти руками чи столовими приборами? Іще італійська королева Маргарита, на честь якої і була названа одна з найпопулярніших піц, вживала цей продукт виделкою.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/strava-bidnih-koroliv-jak-u-zaporizhzhi-gotujut-picu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=strava-bidnih-koroliv-jak-u-zaporizhzhi-gotujut-picu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top