У Запоріжжі пам’ятку національного значення передадуть під Центр сучасного мистецтва

У колишньому будинку Бадовського, де останні десятиліття була розташована студентська поліклініка, планують відкрити Центр сучасного мистецтва.

Відповідний проєкт рішення виконкому Запорізької міськради з’явився на сайті мерії. Плітки про передачу  пам’ятки національного значення з балансу управління охорони здоров’я до департаменту культури і туризму Запорізької міської ради ширились вже давно.

— Не розумію здивування людей щодо того, що тут буде Центр сучасного мистецтва. Скоріше можна дивуватися, що там поліклініка, — заявила нещодавно «Індустріалці» директриса департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Здивувавання це не викликало. Викликало здивування те, що останні 5 років полікліника була зачинена через нескінчену реставрацію. З того часу міська влада неодноразово змінювала підрядників з бюрократичним формулюванням “за взаємною згодою сторін”. За цей період фірмам, які виконували реставрацію, встигли перерахувати понад 8,5 мільйона гривень з міського бюджету. Тобто з кишенів мешканців Запоріжжя.

Тепер ці витрати перекладуть на баланс лікарні №6, а у будівлі, скоріш за все, розпочнуть нову реставрацію. Вже під Центр сучасного мистецтва. Нагадаємо, будинок звели ще у 1882 році. Початково це був дохідний дім Якоба Бадовського.

Читайте також:  У Запоріжжі 7 будинків занесли до реєстру пам’яток архітектури. Фото

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/glavnoe/u-zaporizhzhi-pam-iatku-natsionalnoho-znachennia-peredadut-pid-tsentr-suchasnoho-mystetstva.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top