У Запоріжжі на «відкатах» за перемогу у тендері викрили бухгалтера лікарні. Фото

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Викрили злочинну «схему» із визначення переможців у тендерних закупівлях. Сума хабара складала 5 відсотків від загальної суми договору.

За даними слідства, керівниця тендерного комітету за сумісництвом — головний бухгалтер медичного закладу м. Запоріжжя налагодила корупційний механізм отримання «відкату» за сприяння перемоги підприємцем під час державних закупівель.

Керівниця вимагала та одержала неправомірну вигоду у сумі майже 100 тис. грн за розрахунки щодо виконання будівельних робіт, безперешкодного здійснення підприємницької діяльності, а також належного фінансування по виконанню будівельно-ремонтних робіт.

Фігуранта затримали під час отримання від підприємця другого «траншу» у розмірі 65 тисяч гривень. Загальна сума отриманого «відкату» становить майже 100 тисяч гривень.

Голову тендерного комітету затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Слідство у кримінальному провадженні триває.

Читайте також:  У Запоріжжі на ДніпроГЕС хочуть облаштувати відеоспостереження за 42 мільйони гривень

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/kriminal/u-zaporizhzhi-na-vidkatakh-za-peremohu-u-tenderi-vykryly-bukhhaltera-likarni-foto.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top