В Енергодарі складна ситуація — ЗСУ

В телефонній розмові з ЗСУ міський голова Енергодара Дмитро Орлов зазначив, що план евакуації на випадок аварії на Запорізькій атомній електростанції готовий, але поки що нікого не евакуюють. Нагадаємо, через обстріли окупантів виникла пожежа в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС. Під ранок рятувальникам все-таки вдалось загасити пожежу.

Зараз працює один енергоблок із шести. Персоналом ЗАЕС контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Наразі майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації. По всій території Запорізької області, ситуація напружена і складна.

На телеграм-каналі мера міста Енергодар з’явилось звернення мера міста Дмитра Орлова. Втім воно досить дивне. Посадовець читає звернення з папірця, постійно дивиться в камеру. Окупантів називає “військові сили російської федерації”.

В Енергоатомі, повідомили, що є висока ймовірність, що нещодавний виступ мера Енергодара був записаний під дулом автомата. Подібні відео можуть з‘являтися і від інших утримуваних окупантами в адмінбудівлі керівників ЗАЕС.

Обстріли в районі Запорізької АЕС

Источник: https://subbota.ua/news/171421/v-energodari-skladna-situacziya-zsu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top