В умовах війни: яку підтримку може отримати бізнес

Малий, середній та великий бізнес мають працювати на економіку держави для забезпечення її обороноздатності.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, наразі зроблені кроки спрощення роботи бізнесу. Міста та села мають повертатися до активного життя, де це можливо та безпечно.

Серед основних рішень:

 Програма “Доступні кредити “5-7-9%”
Кредит під 0% для будь якого-бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Кредит зможе отримати будь-яка компанія, де кінцевими бенефіціарами з часткою понад 50% є українці. Водночас не зможуть взяти кредит підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій.

Підтримка працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
6,5 тисяч гривень отримають роботодавці на компенсацію зарплати працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб протягом 2 місяців.

 Перевірки бізнесу 
Не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу під час воєнного стану. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств.

 Дерегуляція бізнесу
Започаткування та ведення бізнесу в Україні були спрощені. Відтепер замість отримання дозволу чи ліцензії, достатньо подати повідомлення (декларацію), що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

єПідтримка:
Програма єПідтримка була розширена для надання допомоги тим українцям, які опинились без роботи та доходу через те, що в їх регіонах відбуваються активні бойові дії. Наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ, а також ФОПи усіх груп можуть одержати одноразову виплату 6 500 гривень від держави.

Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності підприємствам з земельним банком до 10 тисяч га. Окрім цього, аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми кредиту. Також, розпочато роботу з переміщення виробничих потужностей підприємств з територій де є загроза бойових дій на безпечні території. Подано 1 тисячу заявок. Вже переміщено майже 50, з яких 18 – працюють.

Читайте також: Погоджено 9 гуманітарних коридорів: які напрями відкриті

У важкий час — гуртуємося. Долучайтеся до нашого телеграм каналу, про всяк випадок Усі ми тут) https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/v-umovakh-viyny-iaku-pidtrymku-mozhe-otrymaty-biznes.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top