Випускнику вишу Запоріжжя присвоєно звання «Герой України» посмертно

Указом президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно) старшому лейтенанту Максишку Денису Костянтиновичу.

У 2014 році Денис Максишко добровольцем пішов захищати нашу Україну в складі добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» на посаді кулеметник, брав безпосередню участь в бойових діях на сході України.

14 березня 2022 року під час бою під Миколаєвом командир батареї 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Денис Максишко загинув. 

«Виконуючи бойове завдання під постійним вогневим впливом артилерії та авіації противника проявляв особисту мужність вміло керуючи підлеглим підрозділом, завдаючи вогневого ураження по російським загарбникам, завдяки рішучим діям, умілому управлінню та вчасному прийняттю рішення, завдав потужного вогневого ураження по позиціях загарбників, знищивши блокпост противника вивівши з ладу техніку та знищивши чисельну кількість особового складу противника, але під час переміщення в район запасних вогневих позицій, потрапивши під масивний артилерійський обстріл російських загарбників героїчно загинув», — написано у некролозі.

Денис Максишко у 2004 році закінчив юридичний факультет Запорізького національного університету. В цьому ж виші працює його мама — завідувачка кафедри економічної кібернетики, доктор економічних наук, професорка Наталія Костянтинівна Максишко.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях. Тож найсвітліші спогади про Дениса Костянтиновича Максишка завжди будуть разом із нами. Він слугуватиме взірцем патріотизму й мужності всім, хто не байдужий до долі рідного краю.
Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Вітчизну!

Источник: https://forpost.media/vijna/vypusknyku-vyshu-zaporizhzhia-prysvoieno-zvannia-heroy-ukrainy-posmertno.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top