Стали відомі подробиці знищення російського корабля «Саратов» у порту Бердянську

Ракетний удар по порту Бердянська, внаслідок якого було знищено російський десантний корабель, став можливим завдякі розвідувальним можливостям українських спецслужб, включаючі навіть агентурні джерела в Кремлі.

Про це начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів у інтерв’ю журналісту виданню “Coffee or Die”, який спеціалізується на військовій тематиці.

Під час інтерв’ю бригадний генерал Кирило Буданов розповів, що він не здивований тим, що російська агресія проти України не має успіху та зазначив, що Україна за допомогою агентурної розвідки, включаючи джерела в Кремлі, отримує велику кількість інформації про наміри Росії.

Українцям вдалося проникнути у багато секторів російського військового, політичного та фінансового керівництва та використовувати добуту інформацію з великою користю.

Одним із прикладів такої діяльності, який навів начальник ГУР МО України, є нещодавній ракетний удар у Бердянську, внаслідок якого було знищено російський десантний корабель. Завдяки своїм розвідувальним можливостям, Україна влучила у потрібний момент, щоб завдати максимальної шкоди. “Ракета вдарила в той самий момент, коли до корабля підійшли бензовози та вантажівки з боєприпасами”, – сказав Кирило Буданов. Нагадаємо, 24 березня Збройні сили України знищили російський корабель ВДК «Саратов». Поки він догоряв, з порту встигли втекти ще два кораблі такого самого класу. З брифінгу радника голови Офісу президента Олексія Арестовича стало відомо, що на десантному кораблі на момент знищення знаходилося 20 танків, 45 БТРів та 400 осіб особового складу — морпіхів.
Источник: https://forpost.media/vijna/staly-vidomi-podrobytsi-znyshchennia-rosiyskoho-korablia-saratov-u-portu-berdiansku.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top