На Запоріжжі експосадовицю підозрюють у співпраці з ФСБ

Заступницю голови Бердянської райдержадміністрації Запорізької області підозрюють у добровільній співпраці з окупантами.

За інформацією Офіса Генерального прокурора України, жінці повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, посадовиця добровільно погодилася допомагати співробітникам ФСБ росії в проведенні підривної діяльності проти ЗСУ та патріотично налаштованого населення окупованого Бердянська.

Також вона брала участь у забезпеченні діяльності окупаційної адміністрації держави-агресора.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як вже повідомляв «Форпост», на Запорізькій АЕС звільнили інженера Андрія Шевчика, який очолив незаконну “Раду самоорганізації міста Енергодар”. Також йому повідомили про підозру у державній зраді, яка вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК).

Як повідомляється у телеграм-каналі держпідприємства “Енергоатом”,  провідного інженера з експлуатації устаткування атомної електростанції Служби головного технолога ВП «Запорізька АЕС» Шевчика звільнено на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність».

Читайте також:  Влада намагається звільнити з полону запорізьку журналістку Ірину Дубченко

Источник: https://forpost.media/vijna/na-zaporizhzhi-eksposadovytsiu-pidozriuiut-u-spivpratsi-z-fsb.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top