Блокада Енергодару триває: у місті дефіцит продуктів та ліків

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 24-ту добу контролюються російськими військовими. Але всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, ротація працівників відбувається.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, але персонал змушений всі технічні рішення погоджувати з їхнім командиром. Всіх працівників станції на вході до неї ретельно перевіряють озброєні загарбники і поки у людей немає можливості спокійно працювати й повноцінно відпочивати, ядерна та радіаційна безпека – під загрозою.

В Енергодарі прапори України майже з усіх адмінбудівель зняті. Психологічний стан мешканців міста складний, адже окупанти посилюють інформаційний тиск на них, намагаючись схилити на свій бік та добитися «взаємодії», розповсюджують брехливі листівки.

Проте, попри всі складнощі, місто, його жителі та ЗАЕС – тримаються.

Фактична блокада міста триває тому і досі є проблеми з пальним, постачанням продуктів харчування та ліків першої необхідності. Вже понад 10 днів немає жодної звістки про викраденого окупантами першого заступника міського голови Івана Самойдюка, який не погодився на співпрацю з ними, натомість займався координацією гуманітарної допомоги для міста.

Читайте також: Відкрито гуманітарні коридори с Маріуполя, Енергодару та Мелітополя

У важкий час — гуртуємося. Долучайтеся до нашого телеграм каналу, про всяк випадок Усі ми тут https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/blokada-enerhodaru-tryvaie-u-misti-defitsyt-produktiv-ta-likiv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top