Важные новости

Німеччина та Велика Британія готові стати гарантом безпеки України

Німеччина та Велика Британія готові стати гарантом безпеки України, але за наявності мирної угоди між сторонами війни.

Про це заявили відповідно речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт та постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд

«Президент України Володимир Зеленський під час кількох телефонних розмов з канцлером Олафом Шольцем запитував, чи готова Німеччина стати для неї одним з гарантів міжнародної безпеки, на що канцлер просигналізував про загальну готовність», – сказав Гебештрайт.

Утім, додав він, говорити про якісь конкретні зобов’язання ще зарано, оскільки передумовою є укладання мирної угоди між Україною та рф, а також потрібно розуміння, як могла б виглядати така угода та як саме будуть визначені гарантії безпеки.

Постпред Вудворд сказала, що британська влада забезпечує Київ значною гуманітарною допомогою та військовою підтримкою. Загальна сума, витрачена на допомогу Україні, становить понад 400 мільйонів фунтів стерлінгів. Крім того, Борис Джонсон та Володимир Зеленський майже щодня спілкуються по телефону.

«І те, що ми хочемо зробити, це допомогти у будь-який можливий спосіб, закінчити цю війну, забезпечити виведення російських військ вторгнення. Ми були б раді зіграти у цьому роль, якщо уряд України попросить нас про це — так», — сказала постпред Британії в ООН.

Як вже повідомляв «Форпост», українська делегація у Стамбулі оголосила свої вимоги для закінчення війни – це міжнародний договір про гарантії безпеки. Серед гарантів Україна бачить такі країни: Велика Британія, Китай, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Італія, Польща, Канада, Ізраїль

Читайте також:   Влада намагається звільнити з полону запорізьку журналістку Ірину Дубченко

Источник: https://forpost.media/novosti/__trashed.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top