Як проходить навчання школярів Запоріжжя

Вчителі зазначають, що до такого формату навчального процесу вже звикли. Адже неодноразово працювали онлайн під час карантину.

Як повідомили у пресслужбі міськради Запоріжжя, уроки проводяться синхронні і асинхронні. В першому випадку вчитель спілкується з дітьми безпосередньо в онлайні. А під час заняття, яке проводиться асинхронно, педагог дає учням завдання. Школярі, коли їм зручно, виконують його, а потім вчитель перевіряє.

– Альтернатива ця дуже непогана, краще хай буде дистанційне навчання в такому форматі, навіть якщо не всі учні мають змогу доєднатися. Було несподіванкою, що навіть приєдналися діти, які були вимушені на певний час, поки йдуть воєнні дії, покинути нашу державу. Вони мають змогу і бажання, що найголовніше, і доєднуються до відеоуроків. Виконують завдання і надсилають їх, – розповіла вчителька Ірина Попівща.

Безпека понад усе. Тож, коли звучить сигнал повітряної тривоги – урок припиняється.

– Вчитель припиняє урок, говорить дітям, що зараз лунає сигнал «повітряна тривога» і потрібно спуститися в укриття. Чекає поки всі діти вийдуть, говорячи, що урок поновиться після того, як настане відбій. Це може бути сьогодні, або якщо сирена триває кілька годин, то урок переноситься на наступний день. Ми компонуємо уроки за гнучким розкладом, такі реалії життя, – зазначила директорка освітнього закладу Лариса Булат.

Варто зазначити, навчання у дистанційному форматі в школах розпочалося з кінця березня. Як довго воно триватиме – наразі невідомо.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/jak-prohodit-navchannja-shkoljariv-zaporizhzhja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jak-prohodit-navchannja-shkoljariv-zaporizhzhja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top