Оперативна обстановка в Запорізькій області станом на 23:00 11 квітня

Завдаючи ракетних та артилерійських ударів, ворог нищить цивільну інфраструктуру, шляхи сполучень, електростанції та житлові будинки. Крім цього, окупанти продовжують блокувати місця та коридори евакуації населення з районів ведення бойових дій.

Військовослужбовці Сил оборони продовжують виконують завдання з відсічі та стримування російської агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.

Протягом минулої доби знищено 65 осіб особового складу противника, 3 – поранено. Знищено 4 одиниці танків; по 5 одиниць бойових броньованих машин та автомобільної техніки; по 2 одиниці реактивних систем залпового вогню та 120 мм мінометів. Ефективно відпрацював один з підрозділів Протиповітряної оборони, додавши до свого рахунку збитий російський літак СУ-34.

Завдають втрат противнику підрозділи територіальної оборони. Державна служба з надзвичайних ситуацій ліквідує наслідки ворожих артилерійських обстрілів, очищує місцевість від мін та вибухових предметів.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського, Мелітопольського, Василівського, Пологівського районів окрім міст Оріхів та Гуляйполе.

Мобільний зв’язок операторів «Водафон» та «Київстар» відсутній в Пологах, Токмаку, Гуляйполі, Кам’янці-Дніпровській та Веселому.

Військова адміністрація області збирає списки потреб та спрямовує гуманітарні вантажі на окуповані території.

За минулу добу з Маріуполя та Бердянська власним транспортом та евакуаційними автобусами до Запоріжжя прибули 3854 людини, з яких 556 осіб – маріупольці; 3298 осіб – мешканці Пологів, Василівки, Бердянську та Мелітополя. Водночас окупанти третій день поспіль порушують домовленості щодо забезпечення проїзду автобусів для евакуації людей з Бердянська, Токмака й Енергодара. Ворог утримає колону на блокпості у Василівці.

Загарбники продовжують чинити військові злочини. Під час артобстрілу міста Гуляйполе на перехресті вулиць Велика та Бригадна смертельно поранено осколком місцевого жителя 1973 р. н.

8 квітня об 11 годині при спробі перетину блокпосту в м. Василівка, окупанти викрали молоду людину, який мешкав у Мелітополі. До теперішнього часу його місцезнаходження не відоме.

У смт. Якимівка Мелітoпoльськoгo райoну викраденo 28-річнoгo кримськoгo татарина Асана Аблямітoва. Напередoдні дo будинку, де він прoживає, увірвалися 8 окупантів.

6 квітня викрадено водіїв, які доставляли гуманітарний вантаж для населення Токмака. Наразі їх місцезнаходження також невідоме. Того ж дня викрадено депутата Запорізької обласної ради.

На тимчасово окупованих територіях продовжуються викрадення правоохоронців. 8 квітня у с. Дмитрівка Бердянського району затримано 4-х українських поліцейських.

Окупанти вивозять до тимчасово окупованого Криму робочу техніку, товари, електроприлади, автомобілі та сільгосптехніку.

Запорізька обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, згідно з частини 1 статті 438 Кримінального Кодексу України.

Українські військовослужбовці мужньо стримують агресора, завдаючи йому нищівних втрат в живій силі та техніці щодня. Ворог вже усвідомив, що на суші успіху в нього немає, та переходить до терористичних дій, з метою залякати, роз’єднати та знищити бойовий дух українців. Зберігаємо спокій! Користуймося офіційними джерелами інформації.

Разом переможемо!

Источник: https://tv5.zp.ua/news/operativna-obstanovka-v-zaporizkij-oblasti-stanom-na-23-00-11-kvitnja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=operativna-obstanovka-v-zaporizkij-oblasti-stanom-na-23-00-11-kvitnja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top