Із виправного центру Запорізької області втекли засуджені

Запорізькі ПОГи продовжують нести службу на підконтрольній території обслуговування

Попри періодичні ворожі обстріли окупантів, поліцейські офіцери громади гідно виконують свої службові обов’язки в районі Степногірської територіальної громади.

поліцейські офіцери громади

Степногірськ та прилегла до міста територія – це українська земля, яку боронять від ворога наші відважні правоохоронці.

В першу чергу, робота ПОГів спрямована на створення безпекового середовища для мирного населення, особливо в час, коли ворог підступно намагається підібратися до чужих земель.

Поліцейські офіцери громади контролюють безпекову ситуацію на території обслуговування: патрулюють населені пункти, здійснюють профілактичні та превентивні заходи перевірки підозрілих осіб, а виявлених порушників карають згідно чинного законодавства.

Так, в ході патрулювання автошляху Харків-Сімферополь неподалік з’їзду в бік Степногірська, наряд ПОГів помітив двох чоловіків, які рухалися проїжджою частиною в бік Запоріжжя.

засуджений

При перевірці документів поліцейські виявили підробку паспортів – обидва чоловіки вклеїли свої фотокартки в документи інших осіб, один з яких згідно даних інформаційно-пошукової системи вважається померлою особою.

В подальшому спілкуванні порушники, 1985 та 1980 років народження розповіли, що відбували покарання у Веселівському виправному центрі.

Після того, як територію окупували російські загарбники, ув’язнені самовільно покинули центр та направилися до Мелітополя, де придбали паспорти, вклеїли свої фото та направилися пішки в сторону Запоріжжя.

Один із чоловіків, який відбував покарання за незаконне зберігання наркотиків, повідомив, що покинув виправний центр з метою вступити до лав тероборони та боронити свою землю від ворога.

засуджений

Другий чоловік відбував покарання за вчинення майнових злочинів. Покинувши виправний центр, направився до колишньої дружини у Запоріжжя.

Обох доставили до відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області.

Дізнавачем за процесуальним керівництвом окружної прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеженням волі на строк до двох років.

Правоохоронці встановлюють усі обставини втечі ув’язнених з місць обмеження волі. Досудове розслідування триває.

Джерело: Відділ комунікації поліції Запорізької області

Читайте також: У Запоріжжі формується новий добровольчий підрозділ

Читайте наші новини на сайті  zprz. city.

Сообщение Із виправного центру Запорізької області втекли засуджені появились сначала на Індустріалка — новини Запоріжжя.

Источник: http://iz.com.ua/zaporoje/iz-vipravnogo-tsentru-zaporizkoyi-oblasti-vtekli-zasudzheni

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top