«Місце моєї смерті і мого життя» — захисник Маріуполя опублікував світлини з «Азовсталі». Фото

Захисник Маріуполя Дмитро Козацький («Орест») 20 травня опублікував у своїх соцмережах світлини з «Азовсталі». «Орест» закликав поширювати його фото — портрети інших захисників та захисниць Маріуполя.

«Ну от і все. Дякую за прихисток Азовсталь — місце моєї смерті і мого життя», — написав військовий.

Окрім цього «Орест» просить поширювати ці фото, поки він буде у полоні:

«До речі, поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії і фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі».

Йдучи у полон він вірить у життя та перемогу над ворогом. Молимося за наших захисників. Нехай Бог поверне їх живими додому.

16 травня після трьох місяців оборони Маріуполя командир «Азову» Денис Прокопенко у зверненні повідомив, що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконали.

Після цього заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що поранених військових з «Азовсталі» у Маріуполі евакуювали в лікарню Новоазовська на території самоназваної «ДНР». Туди доставили 53 важкопоранених бійців. Ще 211 — евакуювали через гуманітарний коридор в окуповану Оленівку.

Їх планують повернути на підконтрольну Україні територію за процедурою обміну.
У Росії заявили, що можуть визнати «Азов» терористичною організацією. Вивезених з «Азовсталі» військових хочуть допитати. Згодом повідомлялось, що бійці «Азову» нібито не підлягають обміну.

Водночас у Міноборони України назвали заяви РФ щодо військових з «Азовсталі» внутрішньою пропагандою.

Евакуація військових з території підприємства триває.

Источник: https://forpost.media/vijna/mistse-moiei-smerti-i-moho-zhyttia-zakhysnyk-mariupolia-opublikuvav-svitlyny-z-azovstali-foto.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top