У Запорізькій області ціни на оренду квартир виросли майже вдвічі

Орендувати квартиру у Запоріжжі та області стало дорожче

На 12 травня, за даними ООН, в Україні було 8 млн людей, які були змушені покинути своє житло. Тому попит на оренду в областях, в яких немає активних бойових дій, суттєво зріс.

Команда Flatfy (проєкт «ЛУН») проаналізувала ринок вторинної нерухомості (оренда та придбання) в Україні. Під час аналізу порівнювали показники жовтня 2021 року з травнем 2022 року.

Вартість оренди квадратного метра найбільше зросла у Закарпатській області – на 225% у порівнянні з довоєнним часом. Далі йдуть Чернівецька область – на 156%, Івано-Франківська область – зростання на 128%, Львівська – на 96% та Черкаська – на 88%.

У Запорізькій області ціни на оренду житла теж зросли мало не вдвічі — на 41%.

оренда житла

Зазначимо, що Запоріжжя продовжує приймати людей, які рятуються від війни. Наше місто вже зустріло 125 591 вимушеного переселенця. Серед них 34 199 дітей.

Тут людей забезпечують продуктами харчування та речами першої необхідності. У разі потреби спеціалісти надають їм медичну та психологічну допомогу.

Нагадаємо, що Мінцифри відновило у «Дії» комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб.

Послуга доступна для громадян, які перемістилися з території тимчасово окупованих громад, а також з громад, де ведуться бойові дії. Перелік таких громад затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодження Міністерства оборони України.

«Індустріалка» повідомляла, що в Україні оновили перелік громад в зонах бойових дій, оточених та окупованих. Усі ВПО, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Докладніше про соціальні виплати та отримання довідки ВПО можна дізнатися за посиланням.

Читайте також: Переселенка з окупованого Маріуполя разом з донькою та мамою знайшла у Запоріжжі новий дім

Сообщение У Запорізькій області ціни на оренду квартир виросли майже вдвічі появились сначала на Індустріалка — новини Запоріжжя.

Источник: http://iz.com.ua/zaporoje/u-zaporizkiy-oblasti-tsini-na-orendu-kvartir-virosli-mayzhe-vdvichi

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top