На що росія перетворила Донбас – думки експерта

Безперечно, дива у економіці не буває, тож невизнані території не можуть розвиватись та процвітати. Упродовж 8 років непідконтрольні Україні території лише деградували. Чимала частина населення покинула захоплені території, а життя людей, які все ж не захотіли або ж за певних причин не змогли виїхати, занепадало. Роботи, звісно, було надто мало, а зарплати були і залишаються на вкрай низькому рівні. При цьому ціни на продукти всі ці роки зростали. Розрив з цивілізацією лише поглиблювався.

Занепала економіка, виробицтво, закрилися банки, пішов бізнес, адже він не міг розвиватись на невизнаній території. Місто втратило своє значення, свій добробут. Комунальні служби хоч якось все ж працювали. Чим же займались люди? Окупаційна “адміністрація”, таксі та перевезення, перукарні, тобто дрібні сервіси краси, все ж функціонували. Також працювали маленькі кафе та ринки, але, звісно, набагато менше, ніж до 2014 року“, – зазначив Денис Казанський.

Життя на підконтрольній Україні частині Донбасу все ж було кращим ніж те, що відбувалось в захоплених територіях. Ці міста потроху розвивались.

Маріуполь був доглянутим, відбудованим. Так само розвивались Краматорськ, Сєвєродонецьк. Зарплатня тут була втричі вищою за ту, що на непідконтрольній Україні території. Навіть ватажки, російські бойовики, визнавали, що росія створила просто клоаку, яка живе гірше за Україну“, – наголосив Денис Казанський.

Однак, наразі, у такій атмосфері повномасштабної війни в Україні, ескперт не ризикує говорити про майбутню долю цих територій. Але єдине зрозуміло – врятувати Донбас від жахливої долі зможе лише повноцінне мирне життя. Денис Казанський зазначив, що більшість населення вже втекло з Донбасу і повертатись їм вже нікуди.

На довгі роки це будуть руїни, не треба будувати ілюзії. Те, що робить росія з Донбасом, мені здається, не підлягає вже якомусь логічному поясненню. Таке враження, що росія за щось дуже ненавидить цей регіон України та його жителів, просто знущається над ними“, – висловив свою думку Денис Казанський.

В розмові з нашим журналістом Казанський також порівняв ситуацію на Донбасі, що тривала 8 років, із сучасною реальністю на територіях Херсонської та Запорізької областей, які захопили російські окупанти: “Все повторююється, фактично знищення мирного населення, яке показує патріотичні погляди. Їх беруть в полон, знущаються. Доля цих територій, якщо окупація триватиме, буде трагічною, як і з Донбасом“.

Також експерт висловив впевненість, що окупанти ніколи не зможуть почувати себе ніби вдома, оскільки свідомість населення змінити не вдається – вони ненавидять їх і вважають загарбниками, а не визволителями.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/na-shho-rosija-peretvorila-donbas-dumki-eksperta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=na-shho-rosija-peretvorila-donbas-dumki-eksperta

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top