Зміни в Податковому кодексі: що треба знати запоріжцям

Ухвалений Верховною Радою закон № 2260 покликаний поновити й активізувати економічні процеси у державі. Податківці пояснюють головні зміни.

Що головне для платників? Поновлюється строк для подання податкової звітності і поновлюється строк сплати податкових зобов’язань зі сплати податків. При цьому платники звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання, якщо вони подають звітність до 20-го липня цього року і сплатять податок до 31 липня цього року за будь-які періоди, починаючи з 24 лютого 2022 го року, – розповідає Ольга Лисенко,
начальниця управління супроводження судових справ ГУ Державної податкової служби у Запорізькій області.

Не стосуються зміни представників так званого найменшого бізнесу – ФОПів 1 та 2 груп. А також підприємств та підприємців, які не можуть сплатити податки та подати звітність через воєнні дії. Втім, Міністерство фінансів має сформувати перелік обставин і документів, якими платники мають підтверджувати неможливість виконати свій податковий обов’язок.

Поновлюється і реєстрація податкових накладних та бюджетне відшкодування. Вже зараз контролюючі органи узгоджують суми, заявлені в деклараціях за січень, і пояснюють щодо накладних вже воєнного періоду.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/zmini-v-podatkovomu-kodeksi-shho-treba-znati-zaporizhcjam/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zmini-v-podatkovomu-kodeksi-shho-treba-znati-zaporizhcjam

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top