У Запоріжжі розпочали перейменування вулиць та провулків: які будуть назви

У Запоріжжі продовжується робота над перейменуванням вулиць. Наразі потрібно позбавитись залишків «руського миру» на вулицях міста, передає прес-служба Запорізької міської ради.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Запоріжжі створена робоча група з питань перейменування назв географічних об’єктів, топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР.

Зараз ця група розглядає різні варіанти перейменування. Мешканцям міста пропонують долучитися до голосування.

Після ознайомлення зі списком варіантів кожен може заповнити гугл-форму та проголосувати за той варіант, який найбільше сподобається або запропонувати свій. Для цього потрібно перейти за ПОСИЛАННЯМ.

Зокрема, стало відомо, що у Південному мікрорайоні планують перейменувати вулицю Новокузнецьку. Вже надійшли такі пропозиції – вулиця Побачень, Степана Кравчуна, генерального директора автозаводу у 80-90-ті роки, Ярослава Мудрого або Запорозької вольниці.

Також планується перейменувати 27 вулиць у Дніпровському районі, які теж пов’язані з географічними назвами країни-агресора. Всього дерусифікувати планують близько 160 вулиць Запоріжжя.

Відзначимо, результати голосування містян обов’язково будуть враховуватись у подальшій роботі з перейменування.

Источник: https://subbota.ua/news/183898/u-zaporizhzhi-rozpochali-perejmenuvannya-vulicz-ta-provulkiv-yaki-budut-nazvi

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top