У запорізькому ботсаду яскраво квітне «Чорноока Сюзанна» 

 У запорізькому ботанічному саду цвіте рудбекія

У запорізькому ботсаду квітне справжня квітка сонця — неймовірна рудбекія (Rudbeckia fulgida).  Як виглядає ця рослина співробітники показали на сторінці ботанічного саду у Facebook.

 У запорізькому ботсаду яскраво квітне "Чорноока Сюзанна" 

-Рудбекія особливо вигідно виглядає у групових посадках. Вона поєднує теплі, сонячні кольори і гармонує з іншими квітучими багаторічними, — зазначають у ботсаду. — Крім того, що рудбекія прикрашає садову ділянку, її ще використовують в медичних цілях. В основному її використовують в народній медицині для зняття болю і запалення.

Рудбекія — це рід трав`янистих рослин родини айстрові, яка включає близько 40 видів.  Квітка походить з Північної Америки, багато видів ростуть у преріях.

Деякі види культивуються як декоративні, часто дичавіють, поширені у Європі та Африці.

 У запорізькому ботсаду яскраво квітне "Чорноока Сюзанна" 

Перші поселенці Північної Америки дали рудбекії поетичну назву «Чорноока Сюзанна»  через темно забарвлену серцевину суцвіть.

Пізніше насіння цієї рослини  потрапило до Європи. Через форму  суцвіття у вигляді кошика квітка отримала  народну німецьку назву — «Сонячний капелюх».

 У запорізькому ботсаду яскраво квітне "Чорноока Сюзанна" 

Сучасну наукову назву роду рослина отримала на  честь шведських ботаніків, батька Улофа Рудбека старшого та сина Улофа Рудбека молодшого.

 У запорізькому ботсаду яскраво квітне "Чорноока Сюзанна" 

Нагадаємо, раніше «Індустріалка» повідомляла про те, що відбувається в запорізькому ботанічному саду, який поки що закритий для відвідувачів

Читайте також: У запорізькому ботсаду цвітуть ніжні японські квіти — фото

Читайте наші новини на сайті zprz.city.

Фото Світлани Олійник та зі сторінки ботсаду у Facebook

Сообщение У запорізькому ботсаду яскраво квітне «Чорноока Сюзанна»  появились сначала на Індустріалка — новини Запоріжжя.

Источник: http://iz.com.ua/zaporoje/u-zaporizkomu-botsadu-yaskravo-kvitne-chornooka-syuzanna

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top