У Запоріжжі відкрили виставку художника, який створив обкладинки майже для всіх альбомів відомого співака

У Запоріжжі відкрили виставку «Плакати воєнного часу» київського художника Миколи Гончарова

Виставка гострих лаконічних виразних робіт київського графіка та художника-дизайнера Миколи Гончарова, що відкрилась на фасаді Туристичного інформаційного центра (ТІЦ), стала 5-ою з серії «Плакати воєнного часу» у Запоріжжі.

Плакати воєнного часу

Ці виставки організують департамент культури й туризму Запорізької міської ради та міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY contemporary art project. (Нагадаємо, попередньою була виставка українського художника Микити Шилімова).

Плакати воєнного часу

-Роботи Миколи Гончарова — це доступний влучний меседж зі сміливими акцентами, просто у точку. Є піктограма, яка стисло й влучно пояснює нам, що хотів сказати автор, й це дуже подобається. Роботи виставки складаються для мене в єдиний логічний ряд, бачу її одним єдиним цілим,  — вважає директор ТІЦ Олексій Каніщев. — На виставці — 31 робота: 16 на фасаді Туристичного інформаційного центра й 15 — на інформаційних стендах центра на вулицях міста. Плануємо продовжувати виставки «Плакати воєнного часу», розширювати аудиторію, залучати інші локації.

Плакати воєнного часу

Враженнями від виставки плакатів з «Індустріалкою» поділився директор крафтових музеїв Михайло Мордовськой:

-Виставка сподобалась. Плакати лаконічні, добре зчитуються. Мова плакатів зрозуміла багатьом. Й у цьому, мені здається,  сила мистецтва — бути зрозумілим людям. Все чудово зроблено. З точки зору мистецтва все працює, як потрібно.

Плакати воєнного часу

До речі, у Запоріжжі є мурал авторства Микола Гончарова — «Дівчина з пташкою» або «Все, що тобі потрібно, це любов». Він намальований на будинку №148 по проспекту Соборному, що біля зупинки «Площа Пушкіна».

Плакати

Малюнки й музика

А ще, як з’ясувала «Індустріалка», Микола Гончаров співпрацює з відомим співаком, заслуженим артистом України,  нашим земляком Арсеном Мірзояном. Одну з робіт виставки Миколи Гончарова можна побачити у новій пісні Арсена Мірзояна  «Вальс Ірпінь» на «Ютубі».

Плакати воєнного часу

«Індустріалка» зв’язалась з Арсеном Мірзояном й поцікавилась візуальною складовою його пісні «Вальс Ірпінь».  До речі, застала співака за кермом — він переганяв джип з-за кордону для наших військових, зараз постійно займається таким волонтерством.

-Микола робив мені майже всі обкладинки альбомів, зокрема, й нового альбому «Монархія», — розповів «Індустріальці» Арсен Мірзоян. — Зазвичай, я даю йому послухати пісню, після чого він пропонує мені варіанти. Що стосується «Вальсу Ірпінь», то Микола пропонував різні версії, але я вибрав малюнок з вже існуючих. Як і до пісні  «Моя країна».

Як писала «Індустріалка», Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY, який з 2006 року базувався на Азовському узбережжі Запорізької області, цього літа проходив у Закарпатської області . Тема нинішньої резиденції — BIRUCHIY TRANSCARPATHIA 022. ART WAR. Вона втілена громадською організацією «Спілка Дослідників Сучасного Мистецтва». В ньому брав участь й Микола Гончаров. Що він створив під час симпозіуму — дивіться за посиланням.

Плакати воєнного часу

Виставка «Плакати воєнного часу» Миколи Гончарова триватиме до 31 липня.

Адреса ТІЦ: пр. Соборний, 151.

Читайте також: Арсен Мірзоян розповів, чим займається тепер, про особисте та про «спілкування» зі Стасом П’єхою.

Читайте наші новини на сайті  zprz. city

Фото Олександра Прилепи

Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу
Плакати воєнного часу

Сообщение У Запоріжжі відкрили виставку художника, який створив обкладинки майже для всіх альбомів відомого співака появились сначала на Індустріалка — новини Запоріжжя.

Источник: http://iz.com.ua/zaporoje/u-zaporizhzhi-vidkrili-vistavku-hudozhnika-yakiy-stvoriv-obkladinki-mayzhe-dlya-vsih-albomiv-vidomogo-spivaka

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top