Експерт оцінив загрозу наступу рф на Запоріжжя і назвав умови деокупації ЗАЕС та Енергодару

Військовий експерт оцінив загрозу наступу військ рф на Запоріжжі з двох сторін: також, він висловив думку щодо тактики звільнення Енергодару та ЗАЕС.

Про це інформує Акцент.

Якою є загроза наступу рф на Запоріжжя: оцінка експерта

На своєму You-Tube-каналі Олег Жданов дав оцінку можливості російському наступу на Запоріжжя з двох напрямків — Нікополя та Василівки: військовий експерт вважає це малоймовірним, але «теоретично можливим», враховуючи особливо те, що противник перекинув свій десант на Криворізький напрямок.

«З боку Василівки рух (росіян — ред.) проблематичний, там навпаки ми (ЗСУ — ред.) декілька разів відтісняли у напрямок Мелітополю російські війська, тому говорити про те, що вони там пройдуть — ну, ні. Друге: знову ж, місто Запоріжжя достатньо укріплене щоб не дати можливості російським військам просунутися у напрямок міста. Запорізький напрямок зараз підсилюють трохи російські війська за рахунок Донецького напрямку (…), а найбільше боєздатне, що було на Запорізькому напрямку — десант російський — весь поїхав на Криворізький напрямок. С приводу Нікополя (…) це малоімовірний напрям, де росіяни спробують просунутися, якщо вони ще взагалі будуть проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, хоча, судячи з того, що вони там зібрали десант, то вони готові ризикнути», — зазначив експерт.

До слова, як раніше повідомляв Акцент, на Запорізький напрямок окупанти перекинули нові підрозділи та ситуація напружена: у район Токмака за два дні перекинули 3-4 батальйонно-тактичні групи. як повідомив Арестович, ситуація на Запорізькому напрямку зараз є дуже напруженою.
var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

На Запорізькому напрямку ворог активно нарощує сили: ситуація напружена Оточити та відрізати: як деокупувати Енергодар — думка експерта

Найбільш ефективною тактикою нейтралізації військ рф, на думку військового експерта та полковника запасу ЗСУ Олега Жданова, яку він висловив в інтерв’ю Vesti.ua, — відрізання та оточення Енергодару.

«Загроза оточення Енергодару може спровокувати російські війська до відступу з самого міста. Справа в тому, що Енергодар розташований у такій невеликій кишені біля річки Дніпро, і саме місто на виступі. Якщо наші війська наступатимуть з боку Запоріжжя на Мелітополь, тоді Енергодар виявляється з правої сторони, і на нього можна не повертати, а йти саме на Мелітополь. Відрізаючи угруповання російських військ в Енергодарі, можна спровокувати відступ ЗС РФ звідти. Або російське військове угрупування опиниться там в оточенні», — вважає експерт.

Варто зазначити, що попри повідомлення гендиректора МАГАТЕ Гроссі про «повний вихід Запорізької АЕС з-під контролю» організації, представник МЗС рф заявив, що нібито «дії російських військових не завдають жодної шкоди безпеці АЕС в Україні». Вже ввечері 5 серпня росіяни здійснили обстріл по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС, внаслідок чого виникла пожежа. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

У Міноборони рф запустили новий фейк про Запорізьку область Підписуйтесь на Акцент в ПІДТРИМКА САЙТУ АКЦЕНТ Источник: https://akzent.zp.ua/ekspert-otsiniv-zagrozu-nastupu-rf-na-zaporizhzhya-i-nazvav-umovi-deokupatsiyi-zaes-ta-energodaru/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top