Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 27 вересня

Противник 216 добу веде повномасштабну  збройну агресію проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів ЗАПОРІЖЖЯ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, МАЛІ ЩЕРБАКИ, ТЕМИРІВКА, МАЛА ТОКМАЧКА, ЗАПОРІЗЬКЕ, ШЕВЧЕНКО, ЯБЛУКОВЕ, НОВОАНДРІЇВКА, СТЕПНОГІРСЬК, КАМ’ЯНСЬКЕ, ОРІХІВ, ГУЛЯЙПОЛЕ, ЧЕРВОНЕ, УСПЕНІВКА, ОЛЬГІВСЬКЕ, ЧЕРВОНА КРИНИЦЯ, НОВОДАНИЛІВКА, ТЕМИРІВКА, ДОРОЖНЯНКА, БУРЛАЦЬКЕ, ПОЛТАВКА, НОВОІВАНІВКА, СТЕПОВЕ.

Надійшло 17 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1141 людей, з них 258 – діти.

Сьогодні вранці ворог атакував обласний центр. Ракети поцілили в об’єкти інфраструктури Запоріжжя.

«Дані щодо постраждалих та руйнування уточнюються. Важливо! Дотримуйтесь заходів безпеки! Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, перебувайте в укриттях. Є ризик повторних атак», — повідомили у ЗОВА.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку у Запоріжжі. Жінка прибула у місто під «легендою» волонтерки, а насправді виконувала завдання рф щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами рф ще на початку повномасштабного вторгнення.

Від свого російського «куратора» вона отримала позивний «007» та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою. На тимчасово окупованій території вона, через свої особисті зв’язки, збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/sytuatsiia-na-zaporizhzhi-shchodo-rosiyskoho-vtorhnennia-stanom-na-27-veresnia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top