У черзі перед російським блокпостом на Запоріжжі померла людина

Триває терор російських військ та спецслужб проти мирних мешканців Запорізького краю: фізичний, моральний, економічний, політичний.

З 1 жовтня загарбники запровадили перепустки, які мирні люді, що хочуть доїхати до території підконтроольної законій владі, мають оформити лише у черзі, на місці.

«Тисячі людей, які приїхали до Василівки ще до 1 жовтня, окупанти не випускають на підконтрольну територію. Люди живуть у машинах в польових умовах, їжа давно закінчилася. В кафе на заправці, де знаходиться люди, ціни просто нереальні, гроші закінчуються. Ночами вже дуже холодно. В машинах багато діток, навіть немовлята є. Багато немічних стариків. Вчора навіть один чоловік помер в машині, чекаючи свою чергу», — повідомила запоріжанка.

За її словами, подача заяв у чергах та отримання дозволів проходить дуже повільно, і скільки чекати на відповідь — невідомо. Рашисти кажуть до 10 діб.

Для порівняння: 3 жовтня з т.о. території України через Василівку до Запоріжжя евакуювалися лише 43 людини, а 30 вересня —  1616 людей.

Варто додати, що загарбники вже давно не випускають чоловіків віком до 40 років, а з 30 вересня почали примусову мобілізацію місцевого населення на території окупованої Запорізької області.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/u-cherzi-pered-rosiyskym-blokpostom-na-zaporizhzhi-pomerla-liudyna.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top