Вночі Запоріжжя знову зазнало ракетного обстрілу

Сьогодні о 1.49 ворог знов почав завдавати ракетних пострілів по обласному центру — Запоріжжя зазнало близько 10 ударів.

За інформацією очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха, росіяни продовжують тероризувати Запоріжжя.

«Близько десятка нових приходів. Наслідки встановлюються. Бережіть себе та своїх близьких. Дотримуйтесь правил безпеки. Допомагаємо один одному», — повідомив посадовець.

Нагадаємо, внаслідок масованого ракетного удару російських окупантів по Запоріжжю вночі проти 9 жовтня загинули щонайменше 13 людей. Також відомо про 89 потерпілих, серед них 11 дітей.

За останні дні внаслідок обстрілів загинули 65 цивільних жителів Запоріжжя, ще 176 мешканців — поранено. Зокрема, 32 людини загинули 30 вересня у колоні у передмісті Запоріжжя та 20 людей — 6 жовтня у багатоповерхівках на проспекті Соборному.

Як раніше повідомляв «Форпост», у вересні Верховна рада України створила тимчасову комісію з розслідування використання гуманітарної допомоги, і сталося це після скандалу у Запоріжжі. Нагадаємо, по справі з розкрадання гуманітарної допомоги обшуку проводилися у перших осіб міської та обласної влади.

22 морських контейнери, 389 залізничних вагони та 220 вантажівок з гуманітарною допомогою іноземного походження – стільки отримало Запоріжжя. Для людей. А скільки до людей потрапило – невідомо.  В документі йдеться, що навіть попри неодноразові звернення мешканців до ОВА з проханнями допомоги, допомогу люди не отримували. Також НАБУ має докази щодо непоодиноких фактів продажу гуманітарки у мережах “АТБ”, “Сільпо” та аптек “Оптіма” та “Аптека низьких цін”

Очолив комісію народний депутат від «Слуги Народу» Сергій Козир. При цьому цікаво те, що до складу цієї комісії не увійшов жоден нардеп із Запоріжжя. Мовлячи, щоб на них не чинився тиск, а думка членів ТСК була об’єктивною. Як відбулась перевірка — дізнаємся найближчим часом.

Источник: https://forpost.media/proisshestviya/vnochi-zaporizhzhia-znovu-zaznalo-raketnoho-obstrilu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top