Онлайн-карта укриттів Запоріжжя та важливі поради, що можуть врятувати життя

Вже вкотре Запоріжжя піддається масованим обстрілам з боку рашистів. Небезпека, на жаль, не полишає наше місто, і загроза чергової атаки зберігається. Тож ми наполегливо просимо вас у жодному разі не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Дійсно, чимало вибухів сталося до оголошення тривоги, проте на це є прості причини: деякі ракети та снаряди неможливо відстежити, а отже — завчасно попередити. Тож ми нагадуємо вам про кілька важливих моментів:

Правило «двох стін»

Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, оскільки одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі немає місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Правило «двох виходів»

Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим. Проте сучасні підземні паркінги та підвали у більшості будинків спроектовані безпечно.

Якщо ви збираєтесь проводити ніч в укритті, радимо брати із собою наступне: тривожна валіза (вода, суха їжа, повербанк, ліхтарик, ліки першої необхідності), мати з собою зручний одяг та взуття, засоби гігієни.

Важливо! Карта укриттів Запоріжжя — https://zp.gov.ua/uk/page/adresi-ukrittiv.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/onlayn-karta-ukryttiv-zaporizhzhia-ta-vazhlyvi-porady-shcho-mozhut-vriatuvaty-zhyttia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top