Чому без звільнення Мелітополя не буде деокупації України

Рашисти зробили з тимчасово окупованого міста Мелітополя Запорізької області  головну базу своєї загарбницької армії.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров, пояснюючи чому без деокупації цього міста неможливе звільнення півдня України.

«Військовий аеродром Мелітополя, вигідне залізничне й автомобільне сполучення з Кримом «дозволили» окупантам використовувати наше місто як логістичний центр для перекидання важкого озброєння та особового складу росармії на фронт», — повідомив Федоров.

За словами цивільного посадовця, саме через Мелітополь до Енергодара і Токмака рашисти перевозять ракетні комплекси, з яких обстрілюють Запоріжжя, Нікополь та інші українські міста в радіусі 80 км. В самому ж Мелітополі та найближчих селах окупанти розташували військові бази та розселили російських військових, які майже щодня проводять навчання.

«Рашисти не заспокояться. Вони будуть й надалі накопичувати і перевозити техніку й армійців, обстрілюючи наші міста. Тож без деокупації Мелітополя неможливе спокійне життя на підконтрольній Україні території. А звільнення міста є ключем до звільнення всього півдня України», — підсумував Федоров.

Нагадаємо, за останні тижні посилився терор місцевого населення з боку росіян: цивільних людей масово беруть у полон. У Мелітопольському районі проводять обшуки будинків. Полонених змушують вступати в «добровольчі» батальйони.

Звіти британської військової розвідки підтверджують необхідність якнайшвидшої деокупації Мелітополя.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/chomu-bez-zvilnennia-melitopolia-ne-bude-deokupatsii-ukrainy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top