Україна, Туреччина та ООН на середу призупинили рух «зерновим коридором»

Україна, Туреччина та Організація Об’єднаних Націй вирішили призупинити дію «зернового коридору» у рамках Чорноморської зернової ініціативи на середу, 2 листопада. Про це йдеться в заяві представництва ООН у Спільному координаційному центрі (СКЦ), поширеній у вівторок.

Там також зазначається, що протягом вівторка інспектори ООН та Туреччини здійснили 36 перевірок судів в українських портах, а звіти про них передали російській та українській делегаціям.

За два дні відтоді, як Росія заявила про призупинення своєї участі у зерновій ініціативі, через «зерновий коридор» в обох напрямках пройшли 17 суден, більшість — на вихід. Про це повідомили у Мінінфраструктури України.

У відомстві розповіли, що у вівторок з портів «Чорноморськ» та «Південний» вийшли ще три судна з 85 тисячами тон агропродукції, з них два прямують до Лівії та Марокко. На завантаження прийшли два танкери, що повезуть олію до Йорданії та Румунії.

Загалом за три місяці дії домовленості про «зерновий коридор» 422 судна вивезли з українських портів майже 10 млн тон агропродукції і ця цифра могла б бути ще на третину більшою, якби російська сторона не гальмувала процес інспекції у Босфорі.

Нагадаємо, після удару по кораблях Чорноморського флоту в окупованому Севастополі Росія заявила про призупинення своєї участі у зерновій ініціативі.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/ukraina-turechchyna-ta-oon-na-seredu-pryzupynyly-rukh-zernovym-korydorom.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top